Koje su najbolje aplikacije za digitalni detoks?

Aplikacije za digitalni detoks? Izgleda kao kontradikcija. Aplikacije vam mogu pomoći u malim koracima prema zdravoj upotrebi vašeg mobitela ili druge tehnologije.

Evo pet aplikacija koje mogu promijeniti vaše digitalno detoksikacijsko putovanje.

1. Socijalna groznica

Social Fever by Systweak izvrsna je aplikacija koja vam omogućuje da preuzmete kontrolu nad svojim životnim ciljevima, a ne da zaglavite u virtualnom svijetu. Većina nas gubi dragocjeno vrijeme prolazeći kroz iste fotografije i videozapise iznova i iznova. Aplikacija bilježi vrijeme provedeno sa pametnim telefonom i bez njega. Na taj ćete način moći dobiti jasnu sliku o svojoj ovisnosti. Aplikacija također prikazuje detaljan pregled popisivanjem vremena provedenog na pojedinim aplikacijama. Također možete postaviti alarm kako bi se zadržalo vaše digitalno vrijeme. Opustite se očima i ušima. Vratite se, opustite se Vrijeme koje izgubite neće se vratiti, zar ne? Učinimo nešto produktivnije!

2. Slobodno vrijeme

Isključite se iz digitalne ovisnosti i usredotočite se na značajnije trenutke života. Aplikacija Offtime omogućuje vam korištenje kvalitetnog vremena za bolji mir. Daje vam priliku za izradu profila koji blokiraju sve dolazne pozive, tekstove i obavijesti. Možete postaviti iznimke za bliske i drage osobe ili prenijeti prilagođeni automatski odgovor kojim ćete drugima javiti kada se vratite na mrežu. Nadalje, nikada nećete propustiti nešto što se dogodilo dok vas nije bilo. U bilo kojem trenutku možete pogledati dnevnik aktivnosti i pregledati sveobuhvatan popis.

3. QualityTime

Mislite li da pretjerujete na društvenim mrežama? Aplikacija Quality Time može vam pomoći da pratite vrijeme koje trošite na digitalne aplikacije. Omogućuje vam čak i postavljanje upozorenja o upotrebi kako biste ograničili određene aplikacije. QualityTime nudi jedinstvenu i detaljnu analizu vaših aktivnosti na pametnom telefonu praćenjem ukupne upotrebe, otključavanja zaslona i pojedinih aplikacija s mogućnostima izvještavanja sažetka po satu, dnevno i tjedno. Također možete postaviti prilagođena upozorenja poput "Odmorite se" ili "Vrijeme je" koji će vas podsjećati da upravljate i izliječite ovisnost. Također se možete povezati s Internetom stvari (IoT) kako biste postavili upozorenja koja će vas obavijestiti kada pretjerano upotrebljavate telefon!

4. SPACE-Break telefonska ovisnost

Prostor je predstavljen kao jedna od Googleovih Essential aplikacija ove godine. Mobiteli su se pretvorili u jednu od osnovnih potreba svakodnevnog rutinskog života. U svakom slučaju, dosljedan tok ometanja i prekida može nas napustiti osjećajući se rastresenima, isključenima, nadmoćnima i protjeranima od svojih voljenih. Dakle, kako biste održali životnu ravnotežu bez propuštanja značajnih trenutaka, Space vam pomaže da budete zdravi i ubija FOMO (Strah od propuštanja).

5. Flipd: Blokator ometanja

Ako bilo koja od gore spomenutih aplikacija ne uspije, a vi se i dalje osjećate uhvaćenima na mreži društvenih mreža, ovo bi moglo pomoći. Flipd slijedi agresivniji pristup u liječenju vaše ovisnosti o društvenim mrežama. Pomoću ove aplikacije nećete moći varati niti hakirati bilo koji drugi način upotrebe aplikacija za društvene medije na pametnom telefonu. Flipd isključuje vaš uređaj na ograničeno razdoblje i tada nema povratka. Čak ni ponovno pokretanje aplikacije neće pomoći! Udaljava vas od ometanja tako što vas zapravo zaključava.

Posljednje ažuriranje 19/12/2020

Komentiraj