Koji je najbolji detox napitak?

Evo kako možete prirodno detoksicirati tijelo pomoću ovih 7 savjeta:

1. Pijte toplu vodu s limunovim sokom

Započnite dan čašom tople vode i svježe iscijeđenom limun. Ova čudesna kombinacija može izbaciti toksine iz tijela. U isti možete dodati i naribani đumbir za bolje rezultate. Limun i đumbir zajedno poboljšavaju probavu i daju poticaj metabolizmu. Priprema ovog napitka jednostavan je zadatak i neće trebati više od 2-3 minute. Obavezno ga konzumirajte natašte za učinkovit detoksikaciju tijela. Ovo je jedan od najučinkovitijih kućnih lijekova za detoksikaciju tijela.

2. Zamijenite kofeinska pića zelenim čajem

Pića s kofeinom poput čaja ili kave mogu vašem tijelu donijeti više štete nego koristi. Da biste se klonili njegovih štetnih nuspojava, zamijenite ih s zeleni čaj, što je puno bolja alternativa. Osim što čisti probavni sustav, pomaže i u jačanju tjelesnog metabolizma, olakšavajući mršavljenje

3. Izbjegavajte pakirane voćne sokove

Pakirani voćni sokovi mogu sadržavati konzervanse, pojačivače okusa, bojila i prerađeni šećer. Svi ovi elementi mogu imati negativan utjecaj na vaše cjelokupno zdravlje. Umjesto toga, detoksicirajte se svježim voćnim sokovima koji su napunjeni osnovnim vlaknima koja pomažu probava.Posebno sok od lubenice i sok od limuna.

4. Pročistite svoje tijelo vodom

Važno je da uvijek budete hidratizirani. Tijelu je potrebna voda za stvaranje sline, pomaže u znojenju i uklanja otpad. Pijte dovoljno vode na dan; otprilike 8-10 čaša ili 2 litre. Stalno nosite bocu s vodom i nastavite je trošiti i dopunjavati kad i kad dobijete priliku. Ako možete ciljati 4-5 litara, bilo bi jako dobro i učinkovito (4 litre uključuju sok i vodu).

5. Odspavajte se adekvatno

Osim detoksikacije tijela, neophodno je detoksificirati i um. Detoksikacija cijelog tijela je od najveće važnosti. Mnogi od nas podcjenjuju važnost dobre noći san. Vaš mozak ima tendenciju izbacivanja toksina i dok spavate. Stoga osigurajte da noću dovoljno spavate.

6. Uključite probiotike u svoju dnevnu prehranu

Jogurt je superhrana, koja je važan izvor probiotika, sadrži dobre bakterije koje pomažu u ublažavanju probavnih problema i pročišćavaju vaš probavni trakt. Obavezno dodajte jogurt ili skutu u svoju svakodnevnu prehranu.

7. Pijte čaj od cimeta ili piskavice

Završite dan šalicom čaja od cimeta ili čaja od piskavice. Konzumacija ovih pića tijekom spavanja pomaže u pojačavanju metabolizma u tijelu. Osim toga, pomažu i u čišćenju otpada iz tijela promicanjem probave.

Posljednje ažuriranje 20/12/2020

Komentiraj