Koliko bi titan trebao biti debeo da bi bio otporan na metke / otporan?

Odgovor na takva pitanja je .... Protiv čega? Uopće nije vrlo gust da zaustavi ivicu vatre .22.

Znatno deblji za zaustavljanje 30–06 vojnim mecima koji probijaju oklop i puno puno deblji od njega za zaustavljanje topa sa osiromašenim uranom od 30 mm.

"A10 Thunderbolt" je oklopljen "titanovom kadom" za zaštitu pilota. Očito može zaustaviti razno protuzračno oružje:

“A-10 je izuzetno čvrst jer može preživjeti izravne pogotke oklop-probijanje i visoko-eksplozivnih projektili do 23 mm. Ima dvostruko suvišan hidraulički letački sustavi i mehanički sustav kao rezervni sustav ako se izgubi hidraulika. Let bez hidrauličke snage koristi sustav ručnog upravljanja okretanjem; kontrola tona i nagiba uključuje se automatski, kontrola kotrljanja odabire se pilot. U načinu ručnog okretanja, A-10 je pod povoljnim uvjetima dovoljno upravljan da se vrati u bazu, iako su upravljačke sile veće od normalnih. Zrakoplov je dizajniran da leti s jednim motorom, nedostaje polovica repa, dizalo i polovica krila.

[62]

Kokpit i dijelovi sustava za kontrolu leta zaštićeni su s 1,200 lb (540 kg) titanijum zrakoplovni oklop, koja se naziva "kadom".

[63]

[64]

Testirano je da oklop podnosi udare iz topovske vatre 23 mm i neke udare iz metaka od 57 mm.

[59]

[63]

Sastoji se od titanovih ploča debljine od 0.5 do 1.5 mm od 13 do 38 inča utvrđenih proučavanjem vjerojatnih putanja i kutova otklona. Oklop čini gotovo 6 posto prazne težine zrakoplova. Svaka unutarnja površina kade izravno izložena pilotu prekrivena je višeslojnim najlonom izlijevanje štit za zaštitu od usitnjavanja ljuske. "

Wikipedia.

Posljednje ažuriranje 01/12/2020

Komentiraj