Pomaže li detoksikacijska voda u smanjenju kilograma?

U svom prošlom i sadašnjem profesionalnom iskustvu vidio sam ljude koji su preplavljeni detoksikacijom. Imam veći broj pitanja koja se nameću o tome kako detoksicirati naše tijelo. Prije nego slijedite nasumične preporuke pronađene za surfanje na internetu, pokušajte shvatiti što vaše tijelo zapravo treba.

Što je Detox?

To je fiziološko ili ljekovito uklanjanje otrovnih tvari iz našeg tijela, koje uglavnom provodi sama jetra. Jedna od glavnih funkcija jetre je uklanjanje stranih spojeva i štetnih tvari iz našeg tijela. Kako se detoksicira jetra? Za sagorijevanje toksina koristi kisik i enzime, čineći ih topljivijima u vodi, pa ih bubrezi lakše mogu izlučiti iz tijela.

Ako se naše tijelo sastoji od velike količine toksina, ili jetra loše funkcionira ili ovi toksini na kraju oštećuju stanice jetre. Dakle, pitanje je "Trebamo li doista detoksificirati jetru i pomaže li to uopće"?

Dopustite mi da ovdje jasno razumijem, Detoksikacija postala je bitna značajka holističkog zdravstvenog pokreta u današnjem svijetu. Na tržištu postoje dodaci koji tvrde da mogu detoksicirati vašu jetru. Mnogi vjeruju da pomaže u liječenju bolesti jetre što nije istina i molim vas, nemojte se iznenaditi s ovim. Definitivno ne liječi nijednu bolest jetre.

Pa, imam i iskustvo za podijeliti. Jednodnevni mi se pacijent obratio tražeći pomoć u vezi s dijetom za mršavljenje i radi na postizanju određenih zdravstvenih ciljeva (zdravstveno stanje). Iako su ciljevi bili jasni, itekako ga je želio znati "Detoksikacija" i želio ga istražiti, Iznenadilo me na početku, ali kao profesionalac ne mogu pustiti svog pacijenta s neispravnom prehranom da mu se u mislima zadrži kao dobra. Objasnio sam mu kako to zapravo djeluje. Tada me ispitivao 'u čemu je hiper?'.

Tu smo morali detaljnije opisati otkrivajući činjenice. Mnogi wellness centri provode takve programe detoksikacije ili čišćenja tijekom određenog vremenskog razdoblja koje bi moglo biti dana do mjeseci. Da, oni su definitivno korisni što poboljšava cjelokupno zdravlje jedući satvik hranu i suzdržavajući se od alkohola, ne izlažući otrovnim komponentama i okolišu.

Istina je da Detox ima sumnjivu korist, uključujući: povećanu razinu energije, bolju probavu, gubitak težine, ublažavanje boli i osjećaj laganosti. Ali to ovisi o tipu tijela i ostalim osnovnim medicinskim stanjima.

"Dakle, ako bilo kada netko ide na Detox, rade li dijetu pogreška?"

Pa da vidimo koji bi mogli biti mogući nedostaci Detox-a? Uglavnom ovisi o tipu tijela i razlikuje se od osobe do osobe. Detox se ne preporučuje za tinejdžere jer ne udovoljava dnevnim potrebama za hranjivim tvarima. Detox dijete su niskokalorične što dovodi do nedostatka energije i slabog sadržaja proteina u prehrani što rezultira brzim gubitkom kilograma što je ništa drugo do gubitak mišića; može poremetiti brzinu metabolizma i razinu glukoze u krvi. U nekim slučajevima to može dovesti do gastrointestinalnih problema i čestog pražnjenja crijeva, što dugoročno nije dobro.

Ako Detox dugoročno nije sjajan izbor, koji su drugi zdravi načini jačanja tjelesnog mehanizma i gubitka kilograma? Evo ga; slijeđenje pravilne i zdrave prehrane i konzumiranje hranjivih gustih namirnica, poput vitamina A, D, E, B12 i željeza bogatih jetri, poboljšat će zdravlje tijela i pojačati njegov mehanizam.

Sada dolazi do detoksikacijska voda, to je voda koja je ubačena s okusima svježeg voća, povrća ili začinskog bilja. Ponekad se naziva vodom koja se unosi voćem ili vodom s okusom voća.

Detox voda pomaže kod mršavljenja jer poboljšava brzinu metabolizma i pomaže u sagorijevanju masti što pomaže u mršavljenju. Poboljšati probavu koja pomaže apsorpciji hranjivih sastojaka. Čak i blaga dehidracija može utjecati na raspoloženje, koncentraciju i razinu energije.

Evo nekoliko popularnih kombinacija recepata za detoksikaciju vode:

  • Krastavac i metvica.
  • Limun i đumbir.
  • Kupina i naranča.
  • Limun i kajenski papar.
  • Lubenica i metvica.
  • Grejp i ružmarin.
  • Naranča i limun.
  • Limun i vapno.
  • Jagoda i bosiljak.
  • Jabuka i cimet.

Posljednje ažuriranje 16/01/2021

Komentiraj