Zdravlje: Koje su blagodati konzumiranja MCT ulja u neprobojnoj kavi ili na neki drugi način?

Super pitanje! Evo popisa MCT uljnih pogodnosti i još mnogo toga od Keto Arome:

5 glavnih razloga za konzumaciju keto MCT ulja

Postoji nekoliko razloga za početak konzumiranja MCT ulja, a mnogi se vrte oko ketogene prehrane.

  1. MCT smanjuju šećer u krvi

Konzumacija MCT ulja prirodno smanjuje šećer u krvi i podiže ketone. Uz to, imaju i stabilizirajući učinak kako bi poboljšali moždane funkcije i smanjili upalu u tijelu.

Jedna oralna doza MCT ulja već može početi snižavati razinu šećera u krvi. Uskoro će konzumacija MCT ulja također pomoći onima koji podnose ugljikohidrate. U osnovi, dok je potrebno nekoliko dana da prvi put uđe u ketozu, ketogeni će se dijete na dijeti moći lakše i lakše vratiti u ketozu ako odluče izuzeti obrok iz prehrane.

Ovo je idealno za one koji trebaju tjedni obrok za prevaru ili jednostavno žele uživati ​​u odmoru s prijateljima i obiteljima.

2. Bolja apsorpcija hranjivih sastojaka

Uz gore navedene zdravstvene razloge, MCT također poboljšavaju apsorpciju magnezija i kalcija. U jednoj studiji među dojenčadi, oni koji su konzumirali MCT ulja konzumirali su 80 posto više magnezija od onih koji nisu.

Studija otkrila, "Iste su skupine zatim analizirane na apsorpciju proteina i sadržaj dušika."

„Skupina s 80% MCT-a imala je značajna poboljšanja u apsorpciji dušika i štednji aminokiselina (22). To znači da će tijelo biti učinkovitije u očuvanju i izgradnji vitkog tjelesnog tkiva kada koristi MCT ulje. "

To nije važno samo za dojenčad, jer je potrošnja hranjivih sastojaka važna u svim fazama života.

3. Antikonvulzivna svojstva

Ketoni imaju prirodna antikonvulzivna svojstva na mozak jer je ketogena dijeta započela kao liječenje epilepsije. Tradicionalna ketogena prehrana sastoji se od 70-87 posto masti, ali sukladnost je niska za one na gornjem kraju unosa masti.

MCT temelji dijetatreba se sastojati od 70 posto masti, 25 posto bjelančevina i 5 posto ugljikohidrata. Raznolikost prehrane znači da se unosi više mikronutrijenata i taj je omjer prilagodljiviji za novopridošlice u prehrani.

4. Poboljšane atletske performanse

Sportašipoput Kobea Bryanta i LeBrona Jamesa prilagodili su ketogenu prehranu kako bi poboljšali svoj fizički napor. Keto MCT ulje pomaže u probavi i metaboličkoj pretvorbi u energiju.

"Kobe je vjerojatno najmarljiviji sportaš kojeg sam ikad bio u pogledu priprema", rekao je trener Lakersa Gary Vitti. "Svoje tijelo i pripreme zaista shvaća vrlo ozbiljno, i prije i nakon aktivnosti."

Mnogi sportaši konzumiraju ulje Keto MCT prije i nakon treninga. Općenito govoreći, najbolje je imati malo masnoće u roku od dva sata nakon vježbe kako biste brzo mobilizirali i obnovili mišiće nakon strogog treninga.

5. Mršavljenje i kontrola apetita

Možda se najpoznatiji razlog konzumiranja keto MCT ulja i pridržavanja ketogene prehrane svodi na gubitak kilograma i kontrolu apetita. Nakon nekoliko dana, kada tijelo prijeđe s glukoze na ketone, oni koji slijede dijetu naučit će da nisu toliko gladni kao što su mislili da su bili tijekom cijelog dana.

Za one koji pokušavaju dobiti mišiće, kontrolu apetita morat će uskladiti s više proteina i više hrane. Najbolji način za izračunavanje pravilnog unosa bio bi praćenje dnevnog unosa pomoću aplikacije ili na papiru. Neki stručnjaci preporučuju jedan gram proteina po mršavoj tjelesnoj kilogrami kako bi dobili mišiće.

Pročitaj cijeli članak ovdje.

Posljednje ažuriranje 08/12/2020

Komentiraj