Zašto volim ženska stopala?

Ovaj odgovor može sadržavati osjetljive slike. Kliknite sliku da biste je odmaglili.

Noge Rabija Pirzade - poznate pakistanske slavne osobe čija stopala imaju velik broj poklonika; neki od njih nazivaju se "štovateljima njezinih nogu"!

Volite ženska stopala?

Nije neobično. Fetišizam stopala (poznat i kao parcijalizam stopala), izraženi seksualni interes za stopala, najčešći je oblik seksualnog fetišizma za inače neseksualne predmete ili dijelove tijela. Prevladava kod muškaraca nego kod žena; prema nedavnom istraživanju koje je provelo sveučilište u Bologni, više od 47% muškaraca koji su imali fetiš za dijelove tijela bili su za stopala.

Zapravo je toliko često, poput ljubljenja ruku ili drugih dijelova tijela, da više nije tabu kao nekada. Prema podacima pretraživanja AOL-a, fetišizam stopala uvijek je na vrhu popisa pretraživanja povezanih s fetišom svake godine. Svakog mjeseca više od 3,2 milijuna ljudi posjeti stranicu wikiFeet, enciklopedijska baza podataka o ženskim šou showbiz biznisima (nema nikakve veze s Wikipedijom) koja korisnicima omogućuje prijenos slika i njihovo ocjenjivanje.

Zanimljivo je da ako žudite za mirisanjem ili čak lizanjem ženskih nogu, u dobrom ste društvu; veliki broj poznatih osoba je s vama u tom pogledu, npr. Casanova, Goethe, Hardy, Presley, Warhol itd.

Rijetke bi žene porekle da ne maštaju kako im pokorno mirišu i ližu noge. Osim ostalih dijelova tijela, stopala su također neprocjenjivo oružje za masovno uništavanje koje im je Svemogući obdario kao način dominacije nad ljudima. Austrijski autor Leopold von Sacher-Maschoh ovjekovječio je tu žensku dominaciju protiv muške pokornosti u svojoj noveli na njemačkom jeziku Venera u krznu. Njezina su stopala izuzetno moćan alat za vježbanje ove moći.

I, usput, fetišizam stopala nije novi trend; star je koliko i naši međusobni odnosi. Postoje slike masaža stopala u egipatskim hijeroglifima kao i u mozaicima pronađenim u Pompejima koji sugeriraju da su stopala bila erotski simbol u drevnoj Grčkoj. Smatralo se da je duljina stopala Božice sveta mjerna jedinica. A tko nije čuo za kineski običaj ženskog vezivanja stopala - nanošenja uskih obloga na stopala mladih djevojaka kako bi se izmijenio oblik i veličina stopala? Legenda kaže da se smatralo da mala stopala žene uzbuđuju muškarca čak i na 40 stupnjeva ispod točke smrzavanja.

Postoje različita mišljenja u vezi s razlozima ovog fetiša. Neurolog Ramachandran vjerovao je da je to uzrokovano stopalima i genitalijama koje zauzimaju susjedna područja somatosenzornog korteksa, a možda uključuju i neke neuronske preslušavanja između njih dvoje.

Desmond Morris smatrao je fetišizam stopala rezultatom pogrešnog utiskivanja u ranoj dobi, pri čemu je bitan taktilni pritisak stopala / cipele. Sigmund Freud vjerovao je da je miris stopala ili cipele ključni faktor u razvoju fetiša stopala.

Freudovo čitanje fetišizma stopala također je uključivalo rano utiskivanje; ali smrad nogu smatrao je značajnim u tome, kao i stopalo kao simbol penisa / surogat (Kastracijski kompleks)

Alfred Binet i Richard von Krafft-Ebing vjerovali su da je fetišizam ženskog stopala rezultat udruga izazvanih emocionalnim iskustvom s dijelom tijela ili predmetom tijekom djetinjstva. Mnogi fetišisti stopala svoje djetinjstvo nazivaju početkom svog fetiša i prisjećaju se specifičnog incidenta u mlađim godinama za koji vjeruju da je prouzročio njihov fetiš, kao što je to što ih noga golica i postaje stimulirano.

Bonus bod?

Emma Watson, glumica Harryja Pottera (25), službeno ima najljepša stopala na svijetu. DA. Stopala.

Naslov je dobila s web stranice

Pa koga je Emma pobijedila? Selena Gomez, koja je na ovom natjecanju za svoja stopala dobila srebrnu medalju

Posljednje ažuriranje 23/01/2021

Komentiraj