Zašto u američkom građanskom ratu trupe nisu koristile zaštitni oklop?

Zašto u američkom građanskom ratu trupe nisu koristile zaštitni oklop?

Neki jesu i spasilo im je život, ali nije se to bilo čime pohvaliti.

Jedna od onih sjajnih stvari o čitanju ogromne količine ogromnih dostupnih informacija o Građanskom ratu je da osoba može naučiti puno toga, međutim, često po cijenu ne pamćenja izvora.

U pismu nekoga oficira Konfederacije opisuje se zarobljavanje neprijateljskog časnika u angažmanu montiranih časnika. Neprijateljski časnik zarobljen je kad ga je zapanjio dobro usmjerenim ili dobro postavljenim pištoljem u njegov trup, koji je zaustavio metak. Narator je opisao koliko je to bilo sramotno i koliko je bilo neugodno preživjelog, zarobljenog neprijateljskog časnika i kako su njegovi vršnjaci, dok su bili fascinirani oklopom i pričom, i dolazeći sa zanimanjem pregledati prsluk, držali takve stvari i takve ljude u prezir i pripovjedač zapravo su sažalijevali tog čovjeka i sugerirali su da bi možda bolje pucao s netaknutom čašću .

Jedan od sramotnih aspekata bio je montiran, jer su torbe i prtljaga koje je pohađao policajac mogli imati luksuz prenošenja teškog prsluka, dok većina činova nije mogla. Bilo je to razdoblje u kojem je ne samo hrabrost, već i filozofija često zahtijevala od MUŠKARACA DA SE STOJE, OBRAZUJU I ODUSTAJU od topništva i puščane puščane vatrene puške.

Kladim se da je preživjelom zatvoreniku bilo prokleto drago što taj dan nije polagao crijeva ili krvario mjehuriće kroz pluća, sram ili nimalo srama.

Ali opet, suočio se s ratnim zarobljenikom, tijekom Američkog građanskog rata, i to je bilo jako sranje.

Posljednje ažuriranje 14/01/2021

Komentiraj