Zašto su mi bore na čelu?

Najosnovniji uzroci bora na čelu ne razlikuju se od primarnih uzroka bora. Razina hormona (posebno estrogena) smanjuje se prije menopauze. Estrogen je drugi najbolji tretman za bore (drugi nakon Retin-A).

Kao rezultat, proizvodnja kolagena se smanjuje, a snaga elastina u vašoj koži pogoršava. Kako proizvodnja kolagena počinje usporavati, vaša koža gubi svoju gipkost i čvrstoću, što dovodi do sve izraženijeg stvaranja bora i tankih linija. A kada elastin počne gubiti svoju fleksibilnost, vaša koža ne vraća se na svoje mjesto tako brzo kao nekada, povećavajući izgled linija i bora.

Ako u vašem sustavu već postoji visoka razina slobodnih radikala zbog čimbenika okoliša poput izloženosti UV zrakama (oštećenja od sunca), toksina i cigaretnog dima, ovaj će se postupak možda ubrzati.

Čak i ako ne osjećate nedostatak estrogena, prirodni proces Genetsko starenje rezultira razgradnjom i slabljenjem kolagena i elastina tijekom vremena. Bilo da je to rezultat hormonalnih promjena ili samo vremena i dobi, razgradnja ova dva proteina dovodi do stvaranja bora, uključujući one na vašem čelu.

Ništa ne ubrzava znakove starenja na vašoj koži brže od izlaganja UV zrakama sunca. Ne samo da unosi štetne slobodne radikale u vaš sustav, već također ometa proizvodnju vlakana kolagena i elastina.

Namrgođenost će s vremenom stvoriti bore i bore na čelu zbog ponavljajućih pokreta lica su nevjerojatno česti. Samo razmislite o tome koliko često naborate čelo - bez obzira mršti li se, osjećate li stres ili izražavate osjećaje. Kako elastin u vašoj koži slabi uslijed genetskog starenja, hormonskog starenja ili starenja okoline, vaša koža teže “izvire” na svoje mjesto nakon što izvršite ove pokrete. Kao rezultat toga, vaše nekoć privremene namrštene linije mogu postati trajne bore na čelu.

Sprječavanje bora na čelu
Naravno, kao i kod svih savjeta protiv bora, najbolji prekršaj je dobra obrana. Iako se ne možete zauvijek boriti protiv znakova starenja, možete pametno odlučiti o njezi kože i načinu života kako bi vaša koža što duže ostala zdrava, mlada i bez bora.

  • Budite odgovorni za zaštitu od sunca: Pazite da vaša dnevna hidratantna krema ima zaštitni faktor najmanje 40 i nanesite ga svaka dva sata dok sunčate.
  • Smanjiti stres: Smanjivanje stresa važan je dio pristupa liječenju protiv starenja - posebno kada je riječ o sprečavanju bora na čelu. Minimiziranje stresa može minimizirati ponavljane pokrete lica poput mrštenja koji mogu prouzročiti trajne linije i bore.
  • Dijeta i hidratacija: dva su najvažnija elementa za očuvanje kože mladolikog izgleda. Jedite prehranu protiv starenja bogatu antioksidansima kako biste pomogli u suzbijanju učinaka slobodnih radikala. Ne zaboravite imati puno voća i povrća bogatog vodom kako bi se poboljšala hidratacija i gipkost kože.
  • Nikada nije prerano za kreme i serume protiv bora: Bore se počinju stvarati puno prije nego što postanu vidljive na površini kože. Nikada nije prerano početi koristiti kremu protiv bora, serum ili tretman za poboljšanje zdravlja kože i sprječavanje znakova starenja.
  • Osmijeh! Namrgođenost stvara ponavljajuće pokrete koji su najodgovorniji za izbrazdane obrve i bore na čelu. Budite sretni i više se smiješite kako biste ih spriječili.

Posljednje ažuriranje 04/01/2021

Komentiraj