Zašto se više mokri kad se pije voda s limunom?

4 razloga zbog kojih biste trebali piti limunsku vodu svaki dan

1. LIMUNOVA VODA ALKALIZIRA VAŠE TIJELO (AKA URAVNOTEŽUJE PH).
Iako su sami po sebi vrlo kiseli, limun djeluje vrlo alkalizirajući na tijelo. Zašto je pH toliko važan? Jednostavno je, stanice raka ne mogu rasti u alkalnom okruženju. Održavanje tijela pomalo alkalnim konzumiranjem alkalizirajuće hrane izuzetno je važno za vaše cjelokupno zdravlje. (Kao i ograničavanje hrane koja stvara kiseline poput mliječnih proizvoda, životinjskih proteina i velike količine prerađenog šećera.)

2. Limunska voda pojačava vaš imuni sustav.
Visoke količine vitamina C, kalija i folata ojačat će vaš imunološki sustav i održati tijelo zdravim. Ove jeseni za vas više nema prehlade ili sinusa! I prirodni fitonutrijenti i ljekovita svojstva ovog napitka dat će vašem imunološkom sustavu dodatni poticaj.

3. LIMUNOVA VODA PRIRODNI JE DIJURETIK (AKAO VAS POKISUJE I ODRŽAVA DUHU).
Ovo je izvrstan razlog da svoj dan započnete velikom kriglom tople limunove vode: diuretički učinak pomaže detoksikaciji vašeg tijela kako bi dan započeo ispravno. Budući da je lagani, prirodni diuretik, neće vas dehidrirati kao što to mogu diuretici na recept. Zapravo, hidratacija vode i prirode limunovog soka poboljšat će vašu hidrataciju, a istovremeno će vam pružiti vrlo nježan diuretički učinak za ublažavanje nadutosti.

4. PROBAVA POMOĆI LIMUNSKE VODE.
Ako ikada osjetite probavne smetnje, gunđanje u trbuhu ili probleme s probavom općenito, pijuckanje tople vode s limunom 10-15 minuta prije nego što pojedete pomoći će u stvaranju enzima u crijevima i pomoći u probavi.

Još je bolje što pomaže i vašoj probavi da pravilno funkcionira, što dugoročno može imati iscjeliteljske učinke.

Pažnja: Ovaj tihi ubojica čini vas debelima i bolesnima. Kako znati jeste li u opasnosti i što učiniti s tim.

Oprez: Prisutan je u vašoj svakodnevnoj prehrani.

Posljednje ažuriranje 27/12/2020

Komentiraj