Zašto se osjećam umorno tijekom detoksikacije?

Bilo koju vrstu detoksikacije tijelo teško prolazi. Kao rezultat, tijelo se lako umara tijekom dana i zahtijeva puno sna noću. Stoga je važno odmoriti se kad je to potrebno kako bi se ubrzao proces čišćenja i zacjeljivanja.

Slabost i umor. Slabost i umor su još nekoliko vrlo čestih simptoma detoksikacije. Glavni razlog zašto se javljaju je taj što se tijelo nakon detoksikacije preusmjerava s energijom na proces čišćenja i zacjeljivanja. Kao rezultat, tijelu nedostaje energije potrebne za obavljanje redovitih aktivnosti.

Niska razina šećera u krvi. Niska razina šećera u krvi može se dogoditi u slučajevima kada se tijelo detoksira od visokih doza šećera. Općenito se oko toga ne treba brinuti, međutim, potreban je dodatni oprez ako je prisutan osnovni zdravstveni problem. Nisu svi sposobni preživjeti prehranu s niskim udjelom šećera, pa je stoga pametno prvo provjeriti sa zdravstvenim radnikom.

Žudnje. Žudnje se uglavnom javljaju kad tijelo počne osjećati kako postaje slabo i kad nema dovoljno energije. Žudnja bi mogla biti svašta, ali općenito tijelo žudi za onim što tvari plutaju u krvotoku.

Najvjerojatniji probavni problemi, poput plinova, proljeva ili zatvora, već su postojali prije početka detoksikacije. Jedino što se tijekom detoksikacije simptomi mogu pogoršati ili se mogu pojaviti novi.

Proljev. Ako se proljev prvi put dogodi tijekom detoksikacije, to može biti znak da se stvari kreću prebrzo. Usporavanje usjeka moglo bi pomoći smanjiti simptom.

Zatvor. Ako se crijeva počnu kretati sporije nego što je normalno, to bi mogao biti znak da toksini pokušavaju napustiti brže od onoga što debelo crijevo uspijeva pratiti. Nježna masaža i puno tekućine mogu vam pomoći da se stvari ponovno pokrenu.

Promjene raspoloženja i razdražljivost

Emocionalne smetnje također su vrlo česti simptomi detoksikacije, jer kada je tijelo pod stresom, um i emocije također postaju naglašeni. Najbolji način da se to riješi je što je više moguće izolirati se od drugih, uključujući prijatelje i obitelj. To daje priliku opustiti se i ojačati um, što pomaže smanjiti rizik od budućih uzrujanosti.

Gubitak težine

Gubitak kilograma, kojem se obično smiješi, također se događa tijekom detoksikacije. Tijelo prirodno koristi sve dodatne masne stanice za prevlačenje štetnih toksina, tako da ne mogu naštetiti vitalnim organima. Jednom kada se toksini oslobode, tijelo je u stanju eliminirati i masne stanice.

Poteškoće u spavanju

Sve tjelesne boljke i emocionalni poremećaji mogu dovesti do mnogih neprospavanih noći. Ključ nije prisiljavanje tijela na san, već pronalaženje načina da se um raščisti od njegovih nevolja kroz meditaciju, vruću kupku ili lagane joga vježbe. Općenito će ove tehnike pomoći kada se vježbaju u posljednjem satu prije nego što se svjetla ugase.

Simptomi detoksikacije uvijek su gori tijekom prva tri dana posta ili čišćenja, jer je to vrijeme kada se izbacuje najviše toksina. Nakon toga postaje mnogo lakše jer se razina snage i energije počinje vraćati. U ovom trenutku simptomi će dolaziti i odlaziti, ali neće biti tako ozbiljni. U većini slučajeva čovjek se može vratiti uobičajenim dužnostima nakon prva tri dana.

izvor: LivingFood101

Posljednje ažuriranje 13/12/2020

Komentiraj