Zašto se Dove repozicionira kao muška marka?

Mislim da je Dove vjerojatno pametan potez da muškarcima plasira na tržište, pogotovo sada. Nisam nikakav poslovni stručnjak - nisam ni izbliza - i smatram se kategorijom znanstvenik / istraživač, ali čini se da tvrtke poput Dovea neprestano rade na tome da ne samo steknu tržišni udio, već i prošire svoje tržište. Stoga ima smisla da dodaju muškarce svojoj ciljnoj publici.

Slažem se s Danom i Nathanom u pakiranju i sloganima. Baš prošli tjedan mama mog dečka pojavila se kod nas kod kuće kako bi spustila paket ovog

da on pokuša. Pomislila je da bi mu se to moglo svidjeti. Paket još nije otvorio, ali očito ju je privukao. Prema mom osobnom iskustvu (ne na temelju bilo koje stvarne studije, iako sam sigurna da su vani), Dove je marka kojoj žene vjeruju, muškarci ne vole koristiti "ženske" proizvode, a žene rade većinu kupovina predmeta za osobnu njegu. Čini se da Dove izrađuje proizvod "za" muškarce samo ima smisla. Ako kupujem predmete za njegu kože za svog dečka, ili mama kupuje mog tatu ili brata, odrasli smo s Doveom, imali smo povjerenja u njega i vjerujemo mu. Zašto ne oni?

Uz to, muškarci su zaista postali svjesniji svog izgleda. To ne uključuje samo njegu kože, već se proteže i na plastičnu kirurgiju, botox i filere. Plastični kirurzi poput dr. Richarda D'Amica na svojim web stranicama imaju čitave stranice posvećene plastičnoj kirurgiji i kozmetičkim postupcima za muškarce (Muška estetska kirurgija u New Jerseyu). Najnovije statistike Američkog društva plastičnih kirurga također otkrivaju da su plastične kirurgije i nehirurški kozmetički postupci među muškarcima u porastu. Možda je Dove također primijetila ovaj trend rasta.

Posljednje ažuriranje 06/01/2021

Komentiraj