Zašto nova generacija ljudi ima više problema s vidom u odnosu na staru generaciju?

Razlog zbog kojeg problemi s vidom postaju sve rašireniji za mlađe je taj što potražnja za jasnim vidom na blizinu, ~ 16 "-32" ', računalima i mobitelima, uzima puno vizualne i mišićne (Googleovo cilijarno tijelo oka) energije . U prošlih generacija potražnja za bliskim vidom nije bila problem, jer smo bili poljoprivredni i industrijski, a trebali smo uglavnom daleki vid koji ne uzima vizualnu energiju u normalne oči. Oči su stvorene da vide i to je ono što rade bez energije koja se koristi za fokusiranje DISTANCE. U normalnom oku bez recepta svjetlosne zrake se prirodno fokusiraju na mrežnicu radi jasnog vida. Vid za blizinu, međutim, energiji i smještaju (fokusiranju) treba cilijarno tijelo, Zonule Zinna i kristalna leća koje su unutarnje strukture oka radi jasnosti. Nijedna kamera na svijetu ne može se natjecati s prirodnim fokusnim sustavom oka, kojim upravlja mozak. Nažalost, počinjemo polako gubiti tu prirodnu sposobnost bliskog fokusa kad uđemo u četrdesetu i više (naočale za čitanje.)

Fokusirano oko iz blizine je takoreći "namotano" kako bi stvorilo dodatnu snagu fokusa kako bi se stvari jasno vidjele izbliza, a zatim se sustav fokusa "odmotava" radi jasnog vida daleko. zatim se ponovno namotava za skoro napajanje računala ili mobitela, a zatim se ponovno odmotava za TV ili nešto slično. Dakle, oči se fokusiraju (jasno blizu) i fokusiraju (jasno daleko) tijekom cijelog dana. To čine brže nego što možete otkriti, mozak kontrolira cijeli sustav.

Sad imamo tehnološko društvo u kojem je sve izbliza. Stoga imamo satima u fokusiranom položaju. To nije naša povijest i oči nisu prilagođene ovom držanju. Oči tada, tijekom određenog vremenskog razdoblja (po mom mišljenju nema znanstvenih časopisa za konzultiranje) postaju "zaključane" poput grča u mišićima bez bolova, u fokusiranom položaju izbliza (a to su istinski mišići cilijarnog tijela) , pa kad odete pogledati daleko, to je MUTNO!

Da se ovo ne bi dogodilo, mi profesionalci za njegu očiju volimo preporučiti 20/20/20. Svakih 20 minuta bliskog rada gledajte 20 stopa dalje ili dalje, tijekom 20 sekundi, ovo će biti vrlo korisno za smanjenje naprezanja očiju i sprječavanje zamućenja na daljinu na kraju dana.

Posljednje ažuriranje 29/12/2020

Komentiraj