Zašto je tako lijepo trzati se?

Tijekom masturbacije mozak izlučuje višak biokemijske tvari dopamina koja je odgovorna da se osoba osjeća dobro, a zauzvrat dovodi u iskušenje da je još više pusti. Slično je i s drugim ovisnostima, koje vrlo kratko vrijeme uzrokuju dobre osjećaje, ali bilo koja od tih ovisnosti konačno negativno utječe na mozak i cijelo tijelo, te smanjuje fokus i sposobnost učinkovitog rada u svim ostalim stvarima. život, osim stvaranja zdravstvenih problema.

Masturbacija može naštetiti tijelu, slabi imunološki sustav, može stvoriti zatvor (također kroničan), kvari probavni sustav, narušava funkcije krvi, negativno utječe na hormone, slabi spolne organe i zdjelicu mišići, stvaratelj je bolesti. Kasnije vas mogu početi boljeti bilo gdje u tijelu i pojavljuju se bolesti. Može izazvati depresiju, zbunjenost i nedostatak motivacije. Ovisnost o masturbaciji može pokvariti život.

Ne slijedite copy-paste-znanje ljudi općenito. Većina njih kaže da je bezopasna samo zato što je čitaju negdje drugdje ili zato što moderna znanost tako kaže. Masturbacija ne pokazuje neposredne probleme na umu ili tijelu, ali to ne znači da je bezopasna ili da nema negativnih posljedica.

Previše masturbacije znači da možete imati mnogo zdravstvenih problema. Previše masturbacije može stvoriti erektilne disfunkcije, prevremenu ejakulaciju, vodenastu tanku sjemenku, meku erekciju itd. Zbog toga može jako utjecati na seksualni život nakon braka. Oboje mogu imati nezadovoljan seksualni život. Samo zato što masturbacija pruža zadovoljstvo ne znači da mora biti dobra ili nastaviti to raditi. Privremeni osjećaj zadovoljstva može u budućnosti biti mnogo štetniji.

Jednostavno se sjetite da nikada u životu ne masturbirate. Nemojte se kasnije pokajati. Masturbacija može biti štetna, ali ne i samozadovoljavanje nikada nije štetno. Dakle, najbolje je nikada nikada masturbirati. Isprobajte otprilike dva mjeseca potpune apstinencije od masturbacije i osjećat ćete se puno energičnije, samopouzdanije, zdravije i usredotočenije u svemu što radite.

Posljednje ažuriranje 30/12/2020

Komentiraj