Zašto je šlag tako popularna?

Što je tučena kava?

Kava Dalgona, također poznata i kao šlag, u osnovi je kava umućena u pahuljastu i kremastu teksturu izlivenu na ledeno mlijeko. Nastalo je godine Južna Korea a temelji se na starom korejskom zalogaju napravljenom od caramelized šećera nalik na bombon od saća. Slično okusu karamele od saća, kava Dalgona je slatka i baršunasta, ali svejedno sadrži pun kave. U receptu se koriste četiri sastojka: instant kava, šećer, voda i mlijeko.

Zašto je tako virusno?

Dalgona Coffee započela je internetsku viralnost u popularnoj video aplikaciji TikTok. Možda je glavni razlog zbog kojeg je kava Dalgona postala toliko virusna zbog svoje jednostavnosti. Praktički svatko to može napraviti. Nisu vam trebali nikakvi otmjeni alati, opsežno znanje o kavi ili bilo kakva posebna vještina. Napokon, Dalgona je napravljena od tri vrlo uobičajena sastojka za kućanstvo kako bi se napravilo nešto fensi.

Uz to, trend kave Dalgona pojavio se usred pandemije i karantene COVID-19. Jednostavno, zabavno i ukusno piće koje biste mogli pripremiti kod kuće sa svojom obitelji i prijateljima? Bio je to savršen recept (i doslovno i figurativno). Ljudi su svoje uspjehe i neuspjehe izrade pića podijelili putem interneta, što je pobudilo veliku znatiželju i osjećaj zajedništva.

Pročitajte naš cijeli članak ovdje.

Živjeli,

David

Posljednje ažuriranje 26/12/2020

Komentiraj