Zašto je nužno pošteno suđenje svakom zločincu, čak i ako je on počinitelj zločina?

"Zašto je pravedno suđenje neophodno svakom zločincu, čak i ako je on počinitelj zločina?"

Što je "sigurno"?

Kako biste utvrdili da je netko "sigurno" počinitelj bez potpunog suđenja?

Nije li "sigurno" samo još jedan način da se kaže "izvan razumne sumnje"?

Jedini način da bude uistinu "izvjestan" prije izvođenja dokaza na suđenju je ako imate neosporeno priznanje za svaki element svakog optuženog za kazneno djelo - ali u tom ćete slučaju gotovo sigurno imati i izjavu o krivnji.

Tu bi moglo biti neke bizarne rese scenarij u kojem bi netko ne osporava činjenicu da je njihova ispovijed bila točna i uncoerced, ali jos tvrditi svoju nevinost-ali takvi scenariji su jedva uobičajena, pa što bismo mogli eventualno dobit eliminacijom suđenje u one iznimno rijetke i neobični slučajevi? I zato što su tako čudno i da će nužno uključivati nekakvu savijen argumenta, čini one su upravo slučajevi u kojima suđenje bi biti potrebna.


Ali to vjerojatno nije ono što mislite pod pojmom "sigurno".

Vjerojatno mislite: "Imamo ga na videu" ili "Pronašli su ga kako stoji nad tijelom, obliven krvlju, s oružjem za ubojstvo u ruci, govoreći:" O Bože! Što sam učinio?!' "

Na što kažem ... Dođi! Imaš li stvarno nikada nije gledao nijednu kriminalnu dramu ili misterij ubojstva ?! Mogu smisliti objašnjenja za one scenarije koji su tako jednostavni da su klišeji .

Da, u 99,9% slučajeva sigurnosne snimke optuženika koji su počinili zločin ne znače da je to učinio. I u 99,9% slučajeva izbezumljeni udovac prekriven krvlju koji je stajao nad mrtvom suprugom krvavim nožem učinio je da je u napadu bijesa samo ubije.

Ali što je s tih 0,1% optuženika?

Tip koji slučajno ima sličnog ili čak iskrenog Boga "zlog blizanca" pred kamerom. Ili tip koji je pronašao suprugu izbodenu nožem, izvukao nož prije nego što se prisjetio treninga prve pomoći, a sada stoji namočen arterijskim sprejem u zamjeri za to što je uzrokovao smrt svoje žene uklanjanjem noža koji je blokirao protok krvi. Ili čak tip koji je uhićen dok je počinio zločin, ali je halucinirao zbog jako loše interakcije između njegovih lijekova na recept i biljnih dodataka koje je uzimao za "muško poboljšanje".

Oni su razlog zašto suđenje pružamo svima. Jer bez suđenja ne postoji način da se utvrdi je li taj stvarno, potpuno, u potpunosti, očito kriv optuženik jedan od 99,9% ili jedan od 0,1%.

Posljednje ažuriranje 24/01/2021

Komentiraj