Zašto američka vlada troši više novca na zdravlje žena, jer zapravo muškarci umiru ranije?

Muškarci umiru šest godina prije nego žene.Postoji više od četiri udovice za svakog udovca.

Dakle, samo bi se činilo poštenim da se više zdravstvenih istraživanja i zdravstvenog obrazovanja potroši na muškarce nego na žene. Ipak, u proračunu svake savezne zdravstvene agencije troši se više novca na zdravlje žena nego na zdravlje muškaraca. Postoji sedam saveznih zdravstvenih agencija posebno za žene. Niti jedan za muškarce. 39 od 50 država ima ured za žensko zdravlje, samo šest ima jedan za muškarce. Pretragom više od 3,000 medicinskih časopisa navedenih u Index Medicusu utvrđeno je da Za zdravlje žena napisana su 23 članka jedan napisano na muškim. Iako je za samo 14 posto vjerojatnije da će žena umrijeti od raka dojke, nego za muškarca od raka prostate, financiranje istraživanja raka dojke za 660 posto je veće od financiranja istraživanja raka prostate. Čak je i pošta započela s postupkom: postoji samo jedna bolest za koju možete kupiti poštansku marku, a dobit će ići u istraživanja za liječenje bolesti: rak dojke, iako bolest srca prerano ubija milijune muškaraca. Prije 65. godine muškarci umiru od srčanog udara tri puta više nego žene.

Pristranost prema muškarcima nije ograničena na napore koje financira vlada. Iako muškarci umiru mlađi, a posljednje godine muškarci provode u lošijem zdravlju od žena, većina pažnje medija i privatnog sektora usmjerena je na zdravlje žena: prilozi o menopauzi na CNN-u, članci o osteoporozi u biltenu Kaiser Permanente i non-stop prikupljanja priloga koje financira tvrtka rak dojke: trči za rakom dojke, hoda za rakom dojke, čak idite na A igru ​​za rak dojke. Baseball, igra koju igraju i koju prvenstveno gledaju muškarci, ima Dan borbe protiv raka dojke, ali ne i Dan srčanog udara, iako još milijuni ljudi - prvenstveno muškaraca - prerano umiru od srčanih bolesti. Ipak, kada mediji obraćaju pažnju na bolesti srca, većina je usredotočena na žene, iako žene obolijevaju od srca dugo nakon što prosječan muškarac umre.

Branitelji pristranosti nude izgovore poput: "Muškarci su većinu novca od istraživanja dobivali u prošlosti. Izjednačimo rezultat. " Implikacija je da su istraživači bili zainteresirani za to da zdrave samo muškarce. Medicinska istraživanja provodila su se uglavnom na muškarcima, jer su takva istraživanja često vršena na dobrovoljcima iz zatvora ili vojske, od kojih su velika većina bili muškarci. I u drugim studijama muškarci su bili preferirani zbog straha da bi nerođene bebe mogle biti oštećene ili da bi menstrualne hormonalne promjene tijekom studije utjecale na rezultate. Vjerovalo se - i većinom se pokazalo istinitim - da će rezultati studija na muškarcima biti uopćeni za žene. I jesu li muškarci nehotice imali koristi od toga što su bili zamorčići? Muškarci još uvijek žive šest godina kraće od žena, što je jaz koji se tijekom posljednja četiri desetljeća smanjio za samo godinu dana.

Također, medicina se drastično promijenila u posljednjih 30 godina: to je nova disciplina. I u to vrijeme trošimo više na žene nego na muškarce. Zapravo smo u posljednjih 10-ak potrošili više na zdravstvenu zaštitu nego u cijeloj povijesti. Ukratko: potrošili smo puno više novca na žene. A muškarci su oni koji plaćaju većinu poreza na svoje plaće kako bi to podržali.

Još jedan izgovor za potrosnju na zdravlje muškaraca je: "Muškarci se samo trebaju organizirati kao i mi žene." Ne čujem kako žene argumentiraju druge skupine. Možete li zamisliti da feministice odgovaraju na zabrinutost Afroamerikanaca zbog nedostatka financijskih sredstava, "Crnci se jednostavno trebaju organizirati kao i mi žene"?
Najmanje potrošnje na zdravlje muškaraca opravdano je optuživanjem samih muškaraca za njihovu ranu smrt: "Kad bi samo češće vidjeli svog liječnika." Činjenica je da su daleko moćniji od posjeta liječniku u sprečavanju glavnih ubojica (kardiovaskularne bolesti, rak i dijabetes) izbjegavanje prekomjerne tjelesne težine i nepušenje. Ipak, žene, a ne muškarci, imaju veću stopu pretilosti i pušenja. Unatoč tome, nisam čula feministkinje ili liberalke kako govore: „Žene su same krive. Nemojmo financirati istraživanje o ženama i bolestima srca, raku i dijabetesu. " Žele sve više novca koji se troši na zdravlje žena. Ni liberali ne kažu: "AIDS je uzrokovan neopreznim ponašanjem pa ne bismo trebali trošiti novac na AIDS."

Samo kad su uključeni strejt muškarci, liberali zvuče kao konzervativci, govoreći muškarcima da se povuku za čizme. Ženama, homoseksualcima i manjinama poruka je: "Potrebno je selo."

Pošteno društvo ne može imati obostrano. Ili treba odlučiti da će raspodijeliti resurse na temelju deficita grupe ili potrošiti proporcionalno populaciji: muškarci 49% i žene 51%, manjine 25% i bijelci 75%, heteroseksualci 98% i homoseksualci 2%. Dvostruki standard koji povrijeđuje muškarce s pravom je krajnje nepravedan.

Posljednje ažuriranje 30/12/2020

Komentiraj