Zaista želim smršavjeti, ali nemam volje da prestanem jesti smeće. Prestajem na nekoliko tjedana, a na kraju ga opet jedem. Zašto je tako teško napustiti nezdravu hranu? Gdje mogu pronaći motivaciju da se hranim zdravo i vježbam?

Zdravo,

Teško je. Jednostavan je odgovor da smo ovisni o sranju. Doslovno. Nezgodna hrana napunjena je šećerom i svaki put kad pojedemo šećer, mozak dobije dopaminski udar. Što više dopamina pogodi s vremenom, više ih trebate unijeti da biste postigli taj isti pogodak. Baš poput pušenja, heroine ili bilo koje druge ovisnosti.

Evo dijela koji to čini još težim i zašto jesti manje. Pomakni se više. je osuđen na dugotrajni neuspjeh. Nezgodna hrana puni se rafiniranim žitaricama, puni šećerom i lišava vlakana. U nedostatku cjelovitog zrna, prehrane bogate vlaknima, hranjivim sastojcima. mozak i tijelo su hranjivim sastojcima. Pa, što čini? To vas potiče kroz hormonalne odgovore u ponašanju na Eat More. Pomaknite se manje. Pravo? Ako smo u gladi (što jesmo - izgladnjivanje hranjivih tvari, a ne kalorija), tada je posao mozga potaknuti nas da jedemo više, što dovodi do svima poznatog ciklusa Jesti. Sudar. Glad. Jedi više. To je ono što mi u Euphebeu nazivamo jebenim ciklusom hrane (vidi www.euphebe.com, pomaknite se prema stranici REALNI REZULTATI i kliknite JEDNOSTAVNA ZNANOST).

Dakle, razlog zašto vam je tako teško je taj što jedući manje smeća, zapravo još više uskraćujete mozak. Ne radi se o tome da jedete manje, već o tome da promijenite ono što jedete kako biste bili sigurni da jedete hranjivu gustu prehranu, koja vam daje dovoljno makrohranjivih sastojaka (složeni ugljikohidrati, proteini na biljnoj bazi i dobri za vas masti). Mnogi ljudi pogriješe misleći da je salata "zdrava", što očito jest / može biti, ali trebate više od salate - treba vam dovoljno svih proteina, dobrih ugljikohidrata i malo masti da biste se osjećali sito. Ako date mozgu ono što mu treba - složeni ugljikohidrati, proteini na biljnoj bazi ispunjeni vlaknima + hranjivim tvarima i masti koja je dobra za vas (to je PRAVI CIKLUS HRANE o kojem govorimo na web mjestu) - promijenit ćete hormonalni odgovor tijelo. Oslobađate manje inzulina (manje skladištenja masti), povećavate leptin (hormon sitosti, tako da imate manje gladi) i smanjujete grelin (hormon gladi, što znači da prekidate usrani ciklus hrane). Počet ćete brzo gubiti kilograme u prvom tjednu, jer tijelo počinje izbacivati ​​pohranjenu masnoću i vodu, i nastaviti gubiti na težini dok ne postignete zdravu ravnotežnu težinu. Cijelo vrijeme jedući dobro za vas hranu. A najbolji dio je taj što gubitak kilograma dolazi zbog poboljšanja unutarnjeg zdravlja (niži krvni tlak, niži kolesterol (LDL), niži šećer u krvi, niža upala). Cijelo vrijeme jedući dobro za vas hranu. A najbolji dio je taj što gubitak kilograma dolazi zbog poboljšanja unutarnjeg zdravlja (niži krvni tlak, niži kolesterol (LDL), niži šećer u krvi, niža upala). Cijelo vrijeme jedući dobro za vas hranu. A najbolji dio je taj što gubitak kilograma dolazi zbog poboljšanja unutarnjeg zdravlja (niži krvni tlak, niži kolesterol (LDL), niži šećer u krvi, niža upala).

Kad ti hormoni rade u vašu korist, i uz određenu podršku ako je potrebno, postaje lakše raditi na tome da odbijete šećer i prekinete ovisnost o šećeru.

To radimo u Euphebeu. Nazivamo ga rehabilitacijom za modernu prehranu.

Ako ste sigurni da unosite sve potrebne hranjive sastojke, slažete šanse u svoju korist i zapravo želite nastaviti jesti na ovaj način. Jer vaše se tijelo osjeća dobro (nije gladno) i nakon 28 dana postaje novo vi. Vađenje šećera na određeno vrijeme je ključno.

Sretno! Molimo vas, nemojte se ustručavati osobno me kontaktirati ako želite pomoć. To radimo u Euphebeu!

Topli pozdrav,

Nadja Pinnavaia

Posljednje ažuriranje 01/12/2020

Komentiraj