Vole li muški K-pop idoli šminkati se ili više vole biti bez nje?

Ovisi o pojedincu, ali svaki muški idol zna da je za performanse i glazbene spotove potrebna šminka. Neće imati puno izbora po tom pitanju.

Ne radi se zapravo o tome da vam se sviđa. Više se radi o nošenju kako biste poboljšali određeni koncept ili učinili izvedbu privlačnijom.

Međutim, siguran sam da ga neki muški idoli ne vole. To bi se moglo odnositi i na ženske idole. Jaka šminka, na primjer, može biti neugodna za nošenje. Jaka svjetla, sobna temperatura i znoj zbog izvođenja mogu uzrokovati iritaciju kože na njima.

Teška šminka također može učiniti da izgledaju neprepoznatljivo. Muški idoli vjerojatno su kad su se pogledali u zrcalo mislili da su potpuno druga osoba.

Opet, muški idoli nemaju izbora nego se šminkati, ali o tome će imati različita mišljenja.

Danas se mnogi od njih zalažu za minimalistički izgled; šminkaju se, ali to im izgleda prirodno.

Evo TOP-a iz Big Banga s minimalističkim izgledom (lijevo) i vidljivom šminkom (desno):

Izvor: OČI

Pozitivna strana šminke je njezino poboljšanje izgleda. Muški idoli vjerojatno izgledaju gore bez nje (npr. Podočnjaci, fine linije i bore).

Također, šminkanje - bez obzira na spol - pokazuje kulturno prihvaćanje i njegov utjecaj u K-pop industriji. Muški idol koji nosi olovku za oči i sjenilo ne zanosi ljubitelje K-popa ni širu javnost u Južnoj Koreji. Samo očekujete da ga nose.

S druge strane, muški umjetnik u američkoj glazbenoj industriji koji nosi vidljivu šminku obično je predmet šale i / ili ismijavanja. Neće dobiti puno pohvala poput Princea, Michaela Jacksona i Davida Bowieja dok su bili živi.

To su dobri razlozi koje bi muški idoli mogli imati ako vole šminku ili im ne smeta što ih nose. Obožavatelji i K-pop industrija puno manje osuđuju muškarce sa šminkom.

Posljednje ažuriranje 01/01/2021

Komentiraj