Treba li ljudsko tijelo zapravo detoksificirati?

Detox je pogodio trend u modernom svijetu kada je riječ o dijeti. U svom profesionalnom iskustvu vidio sam ljude koji su preplavljeni detoksikacijom. Većina pitanja odnosi se na detoksikaciju. Prije nego slijedite nasumične preporuke pronađene za surfanje na internetu, pokušajte shvatiti što vaše tijelo zapravo treba.

Što je detox?

To je fiziološko ili ljekovito uklanjanje otrovnih tvari iz našeg tijela, koje uglavnom provodi sama jetra. Jedna od glavnih funkcija jetre je uklanjanje stranih spojeva i štetnih tvari iz našeg tijela. Kako se detoksicira jetra? Za sagorijevanje toksina koristi kisik i enzime, čineći ih topljivijima u vodi, pa ih bubrezi lakše mogu izlučiti iz tijela.

Ako se naše tijelo sastoji od velike količine toksina, ili jetra loše funkcionira ili ovi toksini na kraju oštećuju stanice jetre. Dakle, pitanje je "Trebamo li doista detoksificirati jetru i pomaže li to uopće"?

Dopustite mi da ovdje jasno razumijem, Detoksikacija postala je bitna značajka holističkog zdravstvenog pokreta u današnjem svijetu. Na tržištu postoje dodaci koji tvrde da mogu detoksicirati vašu jetru. Mnogi vjeruju da pomaže u liječenju bolesti jetre što nije istina i molim vas, nemojte se iznenaditi s ovim. Definitivno ne liječi nijednu bolest jetre.

Pa, imam i iskustvo za podijeliti. Jednodnevni mi se pacijent obratio tražeći pomoć u vezi s dijetom za mršavljenje i radi na postizanju određenih zdravstvenih ciljeva (zdravstveno stanje). Iako su ciljevi bili jasni, itekako ga je želio znati "Detoksikacija" i želio ga istražiti, Iznenadilo me na početku, ali kao profesionalac ne mogu pustiti svog pacijenta s neispravnom prehranom da mu se u mislima zadrži kao dobra. Objasnio sam mu kako to zapravo djeluje. Tada me ispitivao 'u čemu je hiper?'.

Tu smo morali detaljnije opisati otkrivajući činjenice. Mnogi wellness centri provode takve programe detoksikacije ili čišćenja tijekom određenog vremenskog razdoblja koje bi moglo biti dana do mjeseci. Da, oni su definitivno korisni što poboljšava cjelokupno zdravlje jedući satvik hranu i suzdržavajući se od alkohola, ne izlažući otrovnim komponentama i okolišu.

"Dakle, ako bilo kada netko ide na Detox, rade li dijetu pogreška."

Istina je da detoksikacija ima upitno prednosti, uključujući: povećanu razinu energije, bolju probavu, gubitak težine, ublažavanje boli i osjećaj lakoće. Ali ovisi i o tipu tijela i drugim osnovnim zdravstvenim stanjima.

Pa da vidimo koji bi mogli biti mogući nedostaci Detox-a? Uglavnom ovisi o tipu tijela i razlikuje se od osobe do osobe. Detox se ne preporučuje za tinejdžere jer ne udovoljava dnevnim potrebama za hranjivim tvarima. Detox dijete su niskokalorične što dovodi do nedostatka energije i slabog sadržaja proteina u prehrani što rezultira brzim gubitkom kilograma, što je ništa drugo do gubitak mišića, može poremetiti brzinu metabolizma i razinu glukoze u krvi. U nekim slučajevima to može dovesti do gastrointestinalnih problema i čestog pražnjenja crijeva, što dugoročno nije dobro.

Ako detoks nije dugoročno sjajan izbor, koji su drugi zdravi načini jačanja mehanizma jetre i gubitka kilograma. Evo ga; slijeđenje pravilne i zdrave prehrane i konzumiranje hranjivih gustih namirnica ugodnih za jetru poput vitamina A, D, E, B12 i željeza, poboljšat će zdravlje jetre i pojačati njen mehanizam. Rijetke takve namirnice uključuju ulje jetre bakalara, batat, mrkvu, crnooki grašak, špinat, brokulu, slatku crvenu papriku, repu, orašaste plodove i sjemenke.

Što detoksicira naše tijelo?

  • Povećajte razinu energije- Čimbenici životnog stila mogu uzrokovati niska energija razine, kao što su obrasci spavanja, vježbanje i prehrana. Tromi osjećaj koji imamo tijekom dana može biti posljedica i viška toksina u tijelu.
  • Poboljšava probavu i upravljanje tjelesnom težinom držite se dalje od smeća i viška masne hrane, a zamjena zdravim izborom hrane koja je lako probavljiva i dobro hidratizirana ključ je za poboljšanje probave. I u tome se sastoji sav raspored detoksikacijskih dana.

  • Smanjiti upalu- Jedenje manje upalne hrane i više protuupalne hrane odabirom između ove dvije vrste stvari moglo bi biti teško u pravu. Temeljite svoju prehranu na cjelovitoj hranjivoj hrani koja sadrži antioksidante - i izbjegavajte prerađene proizvode. Antioksidanti djeluju smanjenjem razine slobodnih radikala. Ovo je kompaktno upakovano u detoksikacijske dijete.

  • Promicanje zdrave kože Mnogi ljudi često izvještavaju da povećavanjem unosa vode njihova koža ima blistaviji sjaj. Pij više vode. Ispijanje najmanje 8 čaša dnevno pomoći će osloboditi tijelo i kožu od toksina. Antioksidanti djeluju smanjenjem razine slobodnih radikala. vrsta vode za detoksikaciju koju odaberete poboljšat će se unutar kože.

  • Jačajte svoj imunološki sustav- Uklanjanjem i uklanjanjem tih toksina, a zatim hranjenjem tijela zdravim hranjivim tvarima, detoksikacija može podržati snažan imunološki sustav i obnoviti našu sposobnost održavanja optimalnog zdravlja. limunsko voće, đumbir, limun, med i vruća voda za početak dana ojačat će imunitet.

Posljednje ažuriranje 10/12/2020

Komentiraj