Tinospora Cordifolia dodatak – zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Tinospora Cordifolia je biljka koja se koristi u ayurvedi kako bi se poboljšala vitalnost. Istražuje se za različite zdravstvene učinke, uključujući njegov učinak na dijabetes, metabolizam glukoze, upale, podršku imunološkog sustava i neurologije.

Tinospora Cordifolia Suplementacija poboljšava sposobnost makrofaga, stanice imunološkog sustava, da konzumira njihove ciljeve, iako taj učinak nije imunostimulacijski. Dopuna također može odbiti alergije. Jedna studija sugerira Tinospora Cordifolia je jednako snažno kao spirulina kao antialergijsko dodatak.

Preliminarni dokazi sugeriraju Tinospora Cordifolia Može pružiti koristi za osobe s dijabetesom. Suplementacija Tinospora Cordifolia može smanjiti tijelo’s apsorpcijom ugljikohidrata izvedenih u šećeru, a može također igrati ulogu u smanjenju patologija povezanih s dijabetesom, poput retinopatije i nefropatije. Trenutno nema ljudskih dokaza za te učinke.

Tinospora Cordifolia može biti inhibitor monoamin oksidaze (MAO), što znači da može povećati razine kateholamina. Biljka također može sadržavati fitoandrogen, što znači da može zaštititi od oštećenja DNA izazvana okoliš i zračenjem terapijom. Konačno, Tinospora Cordifolia Može imati svojstva nalik na adaptogenu.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj