Što znači ako penis psa često izlazi?

Ovaj odgovor može sadržavati osjetljive slike. Kliknite sliku da biste je odmaglili.

Psić ruž ima jedinstvenu i pomalo ironičnu sposobnost da pokvari raspoloženje. Zamislite da sretnete sretnog psa koji maše repom i prevrne se na leđa za trljanje trbuha od svog novog najboljeg prijatelja (to ste vi). Međutim, kada ovaj pas izloži trbuh, postajete pažljivi i ne vidi se samo njegov trbuh.

Ta izbočina na području penisa nosi brojna imena. "Ruž za usne" i "crvena rukola" dva su uobičajena kolokvijalna razgovora. Ali stvarni, prikladni naziv za izbočenje je: penis.

Da biste razumjeli pseći ruž, prvo morate znati malo o anatomiji pasa. Taj benigni, lagano dlakom obloženi dodatak na donjoj strani vašeg psa za koji ste možda mislili da mu penis zapravo nije penis. To je njegova prepucija.

Prepucijum je ovojnica koja svakodnevno štiti penis od traume (također štiti naše oči od pogleda penisa).

Brojne stvari mogu uzrokovati izlazak penisa iz prepucija. Prvo je uzbuđenje, i to ne samo Da vrsta uzbuđenja. U medicini se uzbuđenje odnosi na bilo koji oblik uzbuđenja, kakav se može dogoditi kada pas upozna novu osobu.

Psi koji doživljavaju opće uzbuđenje mogu, pak, razviti tek malo druge vrste uzbuđenja. Drugim riječima, uzbuđeni psi ponekad razviju blagu erekciju. Zbog erekcije ruž se pojavljuje. Ova je pojava češća kod nekastriranih pasa, ali ni na koji način nije ograničena na njih.

Ostali psi pokazuju svoj ruž zbog bezazlenih anatomskih anomalija. Neusklađenost veličine između penisa i prepucija ili penisa koji je sklon opuštanju iz prepucija može dovesti do čestih viđenja ruža. Ovi psi doživljavaju kronično suhe penise, ali ne nanose značajnu štetu.

Iako većina ljudi ne voli viđenje ruževa, većina slučajeva u kojima se penis kratko vidi nije štetna za psa koji je uključen. Postoji, međutim, iznimka. Izuzetak je stanje tzv Parafimoza.

Paraphimoza je patološka ekstruzija penisa iz prepucija. Ako se penis zarobi izvan prepucija, može nateći. Može doći do boli i oštećenja tkiva - potencijalno ozbiljnih oštećenja tkiva. Paraphimoza je veterinarska nužda.

Paraphimoza općenito izgleda dramatičnije od pukog "ruža za usne". Općenito će biti vidljiv velik dio penisa. Vjerojatno će se činiti vidljivo natečenim, a može biti ljubičaste boje, a ne ružičaste (to su znakovi neadekvatnog protoka krvi). Pogođeni pas može se doimati nelagodno i može se pretjerano pokušati dotjerati "tamo dolje".

Paraphimoza se najčešće javlja kao rezultat spolnih aktivnosti. Pogrešno usmjerena seksualna aktivnost, poput "grbljenja" noge ili neživog predmeta, uzrokuje parafimozu češće od istinske seksualne aktivnosti.

Budući da su kastrirani psi vjerojatnije da će se baviti ovim ponašanjem, vjerojatnije su da će patiti od parafimoze.

Psići ruž je neugledan, ali obično bezopasan. Međutim, imajte na umu da u nekim slučajevima uočavanje ruževa može biti znak ozbiljnog problema. [1]

Zašto nam psi neprestano pokazuju svoje "ruževe"?

Posljednje ažuriranje 24/01/2021

Komentiraj