Što uzrokuje sporo mokrenje kod muškaraca osim povećane prostate?

Prije svega NE TREBA BRINITI O TOME.

Evo nekoliko primjera problema s karcinomom prostate: Benigna hiperplazija prostate ili BPH znači da vam je prostata povećana, ali nije kancerogena. Vrlo je čest kod starijih muškaraca. Povećana prostata može vrlo otežati mokrenje ili izazvati kapanje nakon mokrenja. Benigna hiperplazija prostate ili BPH vrlo je česta kod starijih muškaraca. Znači da vam je prostata povećana, ali da nije kancerogena. Tretmani za BPH uključuju:

Budno čekanje, koje se naziva i aktivnim nadzorom. Ako vaši simptomi nisu previše loši, liječnik će vam možda reći da pričekate da biste vidjeli hoće li se pogoršati prije početka liječenja. Liječnik će vam reći koliko često se vraćati na preglede.

Lijekovi. Lijekovi mogu smanjiti prostatu ili opustiti mišiće u blizini prostate kako bi ublažili simptome. Kirurgija. Ako ništa drugo nije uspjelo, vaš liječnik može predložiti operaciju koja će vam pomoći u protoku urina. Ostali tretmani. Ponekad se radio valovi, mikrovalne pećnice ili laseri koriste za liječenje urinarnih problema uzrokovanih BPH. Ove metode koriste različite vrste topline za smanjenje suvišnog tkiva prostate.

Akutni bakterijski prostatitis obično počinje iznenada od bakterijske infekcije. Odmah se obratite liječniku ako uz simptome prostate imate i vrućicu, jezu ili bol. Većina slučajeva može se izliječiti antibioticima. Također će vam trebati lijekovi koji pomažu u bolovima ili nelagodi.

Kronični bakterijski prostatitis infekcija je koja se vraća iznova i iznova. Ovaj rijetki problem može biti teško liječiti. Ponekad dugotrajno uzimanje antibiotika može uspjeti. Razgovarajte sa svojim liječnikom o drugim stvarima koje možete učiniti kako biste se osjećali bolje. Kronični prostatitis, koji se naziva i sindromom kronične boli u zdjelici, čest je problem prostate. Može uzrokovati bol u donjem dijelu leđa, u preponama ili na vrhu penisa. Za liječenje će biti potrebna kombinacija lijekova, kirurških zahvata i promjena načina života. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa zdravstvenim problemima, slobodno nas kontaktirajte na WhatsApp broj 9530069900. Naš tim stručnjaka pružit će vam točne i relevantne informacije i pokušati dati rješenje vašem problemu.

Svakako razgovarajte sa svojim liječnikom o mogućim nuspojavama liječenja.

Posljednje ažuriranje 17/01/2021

Komentiraj