Što se smatra 13-godišnjakom prekomjernom težinom?

Jedno me je moj trener bejzbola naučio na prvoj godini: ODGOVOR NA BILO KOJE PITANJE NEMA DEFINITIVAN ODGOVOR "Pa, ovisi."

Na primjer, ako me netko pita: "Max, što je 2 + 2?" Moj odgovor ne bi bio "pa, ____, ovisi." Znate što bih rekao. (Savjet: cijeli broj manji od 5, ali veći od 3).

Ako je netko postavio pitanje "ako", "kako", "zašto", "kada" itd., Moj odgovor gotovo uvijek uključuje "ovisi".

Kad sam imao 13 godina, imao sam 120 kg. Sada, sa 15 godina, imam više od 185 godina. Jedem puno hrane. U većini dana unosim preko 4,500 kalorija. (Preporučeni dio za odrasle je 2,000). Kao što pretpostavljate, debljanje je jednostavno. Dobio sam oko 67 kg u stvarno 1 1/2 godine. Gotovo 45 lbs / godišnje. Pa, da, petnaestogodišnjak koji teži 15 kg mogao bi biti alarmantan. Međutim, vratimo se velikom filozofu i prvom treneru, "ovisi" imam li prekomjerne tjelesne težine. Ako sam imao 187′5 ″, tada je vjerojatnost prekomjerne težine puno veća. Ali kako imam 7′6 ″, u redu je. Također, Imam postotak tjelesne masti oko 5-6%.

Igram vaterpolo, više se ne bavim nogometom, marširam u bendu, igram košarku, igram bejzbol, plivam i trčim stazu. Sigurno je da nisam debela, niti bilo što s tim blizu.

Zanimljivo je vaše pitanje "imam li viška kilograma". Stvarno mi se ne sviđaju grafovi visine / težine koji govore o vašoj maksimalnoj težini. Vrlo su netočni i imaju EKSTREMNE nedostatke. Znam momke iz moje polo momčadi koji definitivno nisu u formi, a oni izgledaju kao majka koja u 38. tjednu nosi blizance. Težak je 145 kg. To je preko 40 kg manje od mene. Ja bih u međuvremenu mogao biti isklesan od mramora. (Jako mračni mramor, jer dnevno provedem četiri sata više na suncu, u speedu.) Izgledam kao da trčim stazu, izgledam poput plivača, izgledam kao vaterpolist, izgledam kao prvi osnovni čovjek, izgledam poput čvrstog i vanjskog beka, i definitivno izgledam kao naprednjak. Igrači trombona nemaju neki poseban izgled 🙁 ali ipak - _:) _ / - Pretpostavljam da izgledam poput njega?

Najbolji odgovor na vaše pitanje "imam li prekomjernu težinu" je "Osjećate li da imate prekomjernu težinu? " I da, pitanje ne može biti istinski odgovor na drugo pitanje. Međutim, smatram da vas ne bi trebalo svrstati u kategoriju sa svim ostalim čovječanstvom. Ali odgovorite sami na pitanje. Ako se osjećate kao da imate prekomjernu težinu, onda možete biti. Ako mislite da niste, vjerojatno nisi. Budi iskren. Slika tijela vrlo je važna za samopoštovanje osobe. Ne morate biti prototipni šaljivac kakav jesam da bih imao dobro tijelo (nisam uistinu šaljivdžija, prvi sam trombon na stolici i imam 1 GPA), a definitivno ne morate ludo raditi teško dobiti "savršeno" tijelo jer toga nema.

I ne dopustite da vas drugi prisiljavaju ili da se osjećate loše. Primjer: Prije dvije godine toliko sam željela plavu kosu. Imala sam tamno smeđu, gotovo crnu kosu. U svakom slučaju, dvadeset pet minuta kasnije, imao sam hladne savjete, zahvaljujući vodikovom peroksidu. BILO JE ODLIČNO. Imao sam i mraz sve. TO NIJE BILO SJAJNO. Čak sam i izbijelila dio desne obrve. (Moji me prijatelji i dalje zovu Blondie.) To je s moje strane bilo loše donošenje odluka. Nisam znao što radim. A moji roditelji, kad su se vratili kući, bilo je užasno. Nisu bili bijesni. Bili su sto puta gori nego samo "ludi". Smijali su se.

Moral priče: Ne čini nešto glupo samo da bi dobio "pogled". Sad kad plivam i igram polo dvadeset i pet sati tjedno, imam zlatno smeđu kosu, SVJEDOJE s ombré prugama. Izgledam ovako:

Izjava o odricanju odgovornosti: ovo (nažalost) nisam ja. Moja kosa je vjerojatno tri centimetra duža i puno naglašenija.

Ali stvarno, nemojte raditi ništa zbog čega biste kasnije mogli požaliti. Taj prvi dan u školi s platinastom kosom i 1 1/2 obrva bio je jako loš. Plakao sam do jutarnje pauze nakon prve menstruacije. Istinska promjena traje godinama. Dvije godine sam želio tu zlatno smeđu kosu prije nego što sam stavio 8,000 sati u malo jezero s kloriranom vodom. Isto vrijedi i za vaše tijelo. Ako ne budete vježbali jače od Michaela Phelpsa, nećete brzo smršavjeti. Također, ako želite brzo smršavjeti, to također morate učiniti sigurno. Gubitak 10 kg u tri dana nije sigurno, a da ne spominjemo da ćete izgledati mlitavo.

Sretno u životu. Nadam se da je ovo pomoglo.

Posljednje ažuriranje 01/01/2021

Komentiraj