Što se podrazumijeva pod lancem opskrbe uzvodno i nizvodno?Artboard

Koja je razlika između uzvodnog i nizvodnog lanca opskrbe? Razumijevanje lanca opskrbe kao vlasnika poduzeća jedna je od bitnih stvari koje treba učiniti. Kao voditelj proizvodnje, morate razumjeti različite operacije koje se događaju u proizvodnom odjelu. Većina profesora kada objašnjavaju razliku između uzvodne i nizvodne koristi se primjerom rijeke.

Što je uzvodni lanac opskrbe? Uzvodni lanac opskrbe pokazuje odnos između dobavljača, sirovina i dobavljača. Ono što dolazi u tvrtku, često se naziva Upstream. U posljednjoj rečenici to se može objasniti riječnim primjerom koji je opisan drugim odgovorom za ovu temu.

Što je nizvodni lanac opskrbe? Nizvodni lanac opskrbe je konačni proizvod ili stvar koja napušta tvrtku. Često je dopuštenje u obliku konačnog proizvoda da služi kupcu pa smo ga nazvali nizvodni lanac opskrbe. U nekim slučajevima, tvrtka također prodaje nusproizvod drugim tvrtkama, u ovom slučaju, nizvodno od jedne tvrtke je uzvodno od druge tvrtke.

Pogledajte dijagram toka u nastavku:

Uzmite u obzir da se vaš grad nalazi usred njega u kojem prolazi rijeka. Ono što kroz tu rijeku dolazi uzvodno, a ono što odlazi kroz tu rijeku je nizvodno.

Video odgovor:

Posljednje ažuriranje 23/01/2021

Komentiraj