Što pomaže u obnovi kolagena?

Starenje je glavni proces uključen u iscrpljivanje kolagena a rezultati su bore i opuštena koža.

Evo mojih savjeta za usporavanje ovog postupka.

Imajte na umu da je definitivno lakše usporiti i spriječiti postupak u odnosu na poništavanje nakon što se već dogodio.

"Obnova" nije pravi izraz. Ne trebamo obnoviti kolagen jer on uvijek postoji. Samo u manjem iznosu.

DIJETA I ŽIVOTNI STIL

Odbacite prerađene ugljikohidrate i šećer (uključujući fruktozu u voću - odlučite se za voće s niskim udjelom šećera, poput bobica i avokada). Piće juha od goveđih kostiju (hranjeno travom) koja je bogata kolagenom ili uzimajte dodatke kolagena. Vitamin C presudan je za proizvodnju kolagena, pa pripazite da ga imate dovoljno.

Uzimam kolagenske peptide svako jutro u kavi ili juhi. Idem po aromatizirani prah kako bih ga mogao dodati i u svoje juhe. Sviđa mi se Vitalni proteini dodatak jer se hrane travom, bez glutena i mliječnih proizvoda.

Kolageni peptidi osiguravaju da tijelo ima sve aminokiseline u pravoj količini za izgradnju kolagena.

Iako sam kozmetički kemičar, želim naglasiti da je najbolji i jedini način uzimanja kolagena oralno. Ne oslanjajte se na proizvode za njegu kože koji ga sadrže jer se ne apsorbira kroz kožu (molekula je prevelika). Također, količine koje nalazite u proizvodima za njegu kože toliko su niske da neće donijeti nikakvu korist. Isto se pravilo odnosi na sve proizvode za njegu kože koji tvrde da "pojačavaju kolagen".

Ne pušite, pijte previše alkohola i dovoljno se naspavajte.

Redovito vježbajte koji unosi hranjive sastojke i kisik u kožu zahvaljujući pojačanom protoku krvi. Hranjive tvari sadržavat će gradivne dijelove kolagena, pod pretpostavkom da uzimate dodatke.

SUNČANO ZASLONO

Opet, prevencija je kralj. Korištenje kreme za sunčanje jedan je od rijetkih dokazanih načina usporavanja starenja (i izbijanja kolagenih vlakana) uzrokovanih UV zrakama.

TRETMANI

Tretmani su učinkoviti jer simuliraju nekakvu štetu. Koža reagira stvaranjem više kolagena vjerujući da je treba "popraviti".

Primjer je iglanje.

Iglanje stvara malene ubode. Te namjerne mikro-ozljede predstavljaju oštećenje kože koje izaziva reakcije na zacjeljivanje rana. Slijedom toga, fibroblasti se stimuliraju u stvaranje novog tkiva koje uključuje kolagen i elastin.

Radio sam s liječnikom koji je izvodio ovaj postupak. Nekad je kupovao serum hijaluronske kiseline od mene (visoko molekularni koji se jedini može koristiti nakon iglanja).

Vrijedno je spomenuti povezanost kolagenih peptida i hijaluronske kiseline. Oboje podržavaju podatnu i hidratiziranu kožu i djeluju sinergijski.

Ovaj liječnik s kojim sam radio pokazao mi je slike nekih svojih pacijenata. S vremenom je koža izgledala čvršće!

Nadam se da ovo pomaže!

Posljednje ažuriranje 05/01/2021

Komentiraj