Što može uzrokovati povećanje proizvodnje kolagena?

Što više kolagena imate, to je vaše tijelo sposobnije proizvesti i održavati. Pročitajte kako biste saznali načine na koje prirodno možete podržati proizvodnju kolagena u tijelu.

Aloe vera

Aloe vera gel već se dugo koristi za zacjeljivanje i smirivanje rana. Razlog zbog kojeg djeluje na posjekotine i opekline je taj što biljna proizvodnja aloe vere, kada se primjenjuje lokalno ili čak oralno. Ovo svojstvo stimuliranja rasta stanica može vam pomoći povećati proizvodnju kolagena u vašoj koži. Aloja se može nanositi izravno na kožu u čistom obliku ili u obliku mnogih proizvoda na tržištu koji ga sadrže. Barem jedan sugerira da će uzimanje aloe vere oralnog dodatka poboljšati kvalitetu kože.

Hrana bogata vitaminom C

Vitamin C presudan je za sintezu hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je reklamirana kako bi ubrzala vrijeme oporavka i olakšala bolne zglobove. Bez odgovarajuće razine vitamina C, vaše tijelo neće u potpunosti iskoristiti hranu koja sadrži hijaluronsku kiselinu. Jedan sugerira da hijaluronska kiselina može pomoći u jačanju proizvodnje kolagena u ljudskom tijelu. Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u tijelu, ali se smanjuje kako starimo. Jesti hranu bogatu vitaminom C i aminokiselinama može povećati razinu hijaluronske kiseline i kolagena u tijelu jer su oboje važni za kožu. Hrana poput naranče, crvene paprike, kelja, prokulica, brokule i jagoda bogata je vitaminom C. U ljekarni se može kupiti koncentrirana hijaluronska kiselina.

Ginseng

Učinak biljke Panax protiv starenja dobro je dokumentiran. Ginseng se apsorbira u kožu bez izazivanja štetnih reakcija koje uzrokuju mnogi kemijski lijekovi i pomaže koži da zadrži svoj izvorni oblik. Također je pronađenza poticanje rasta kolagena. Studije su pokazale sposobnost ginsenga da sačuva kožu od sunčevih oštećenja UVB zrakama. Antioksidanti koji se oslobađaju u krvotok kad uzimate dodatak ginsengu ili pijete čaj koji sadrži ginseng mogu zaštititi zdrave stanice i pridonijeti blistavoj koži.

Korijander

Cilantro, poznat i kao list korijandera, biljka je koja se obično naziva u receptima. Sadrži vitamin C, što je bilo povezanza povećanje proizvodnje kolagena. Cilantro sadrži linolensku kiselinu, koja je proučavana kao moćan faktor starenja vaše kože. Linolenska kiselina sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala u vašem krvotoku, koji razgrađuju zdrave stanice kože. Ekstrakt kilanta može se kupiti i uzimati oralno kao sredstvo za detoksikaciju.

alge

Sastojci morskih biljaka postaju sve popularniji kao dio rutine ljepote. To je zato što je većina oštećenja kože uzrokovana "oksidacijom" - izlaganjem vaše kože elementima poput onečišćenja, koji mogu oštetiti rast stanica. Alge su u stanju spriječiti da oksidacija uništi vašu kožu zbog svoje elastičnosti i kolagena. Alge su u većini trgovina zdrave hrane dostupne u obliku oralnih dodataka.

Posljednje ažuriranje 04/01/2021

Komentiraj