Što mogu koristiti za čišćenje maternice nakon pobačaja?

Materica se samoprazni nakon pobačaja.

Imat ćete tešku menstruaciju; to je pobacani embrij / fetus.

Ovisno o tome koliko je bila protekla trudnoća, možda ćete morati ili nećete trebati posjetiti liječnika (OB / gyn). Rani pobačaj (prvo tromjesečje) nažalost je prilično čest. Ponekad nećete ni znati da ste trudni. U većini slučajeva to se samo rješava s jakim krvarenjem i grčevima, ali može trajati danima ili čak tjednima.

Ako ste u daljnjoj trudnoći, postoji šansa da pobačaj MOŽE biti nepotpun. Važno je posjetiti svog liječnika ako ste već uspostavili prenatalnu skrb za svoju trudnoću (obično se to radi u Sjedinjenim Državama oko 3 mjeseca). Možda ćete morati imati postupak pod nazivom D&C (dilatacija i strujanje) kako biste uklonili preostalo trudničko tkivo.

U svakom slučaju, obavijestite svog liječnika o pobačaju.

Ako imate neobično krvarenje (namakanje jastučića svaki sat) ili nešto bolno, smrdljivog mirisa ili zabrinjavajućeg ili ako imate jake bolove (koji se ne kontroliraju acetaminofenom) i / ili groznicu, idite na hitnu njegu ili hitnu pomoć ako ne možete odmah ugovoriti sastanak sa svojim liječnikom.

Molim vas, nemojte se baviti samoliječenjem kako biste "očistili maternicu".

Također, pametno je dati tijelu nekoliko mjeseci da se oporavi prije nego što ponovno zatrudnite, ako pokušavate zatrudnjeti. Želite da se razina hormona ima priliku vratiti u normalu i da maternica obnovi sluznicu (što čini svaki mjesec samostalno).

Nisam liječnik, ali imao sam nekoliko ranih pobačaja. Nikad nije zabavno.

Posljednje ažuriranje 18/12/2020

Komentiraj