Što je toliko različito u etiopskoj kavi?

Ja sam ovisnik o kavi. Isprobao sam sve vrste kave: od indijske do kenijske, pa sve do latinoameričkih proizvoda. Nakon nekih eksperimentiranja, sada sam uvjeren da je kava etiopskih farmera puno kvalitetnija.

Ali, iskreno, ako želite usporediti kvalitetu zrna kave, prvo morate proučiti različite načine kuhanja kave jer različite vrste kuhanja obično govore različite informacije o kavi koju stavljate.

Atlantic ima članak Kako skuhati savršenu kavuKako skuhati savršenu kavu o tome kako skuhati savršenu dobru kavu. Amerikanci uglavnom vole slabiju kavu; a članak se temelji na toj pretpostavci. Pogledajte odjeljak koji govori o „Klasičnim metodama i finom podešavanju“.

Tada ćete vidjeti različite kontinuitete kuhanja kave. Ako želite testirati kvalitetu kave, morate je testirati pod najvećom jasnoćom, a najmanje u tjelesnom stanju. To je najfiltriranija vrsta kave. U stanju ste čisti elementi kofeina, a ne buka. Metoda manje čistoće, vrlo bistra, uistinu je i najbolja metoda za kuhanje kave. Pijenje kave u visokom tjelesnom stanju nalik je onima koji piju vino s koka-kolu. Ne procjenjuje se istinska kvaliteta predmeta sama po sebi.

Dakle, moje iskustvo je da etiopska kava puno bolje testira + ima veću kiselost što odgovara većem postotku kofeina u volumenu. Prirodno se uzgaja (organsko); kava u svom prirodnom stanju. Nije genetski modificiran; i najčešće se ne koristi gnojivo. Raste iz prirodne vode (kiše) u planinama. Ne postoji čak niti sustav umjetnog navodnjavanja za većinu proizvodnje kave.

Polako raste; mnogo sporije od modernih farmi u Brazilu i drugim zemljama. Rezultat je puno kvalitetnija kava, na koju vrijedi dulje čekati.

Postoji još jedan razlog da se držite kave koja dolazi od malih poljoprivrednika. Budući da imaju manju količinu proizvodnje, istodobno ne piju veliku količinu kave na jednom mjestu. Velike su produkcije osjetljive na većinu kave koja je dugo pakirana na istom mjestu; vjerojatnije je da će razviti kalup . Pogledajte velike farme u Brazilu. Kavu ne mogu proizvesti, a da je ne spakiraju u veliku tabletu. Što je farma veća, potrošač je smrtonosniji.

Grah u zemlji će biti pljesniv.

Polovica ove kave sadržavat će plijesan. No, potrošač nikad ne zna jer dolazi samljeven i zapakiran. To ćete znati tek kad vidite grah; rijetko se događa zapadnom potrošaču.

Znate, plijesan je smrtonosna gljiva za mozak. Ubija vas polako i tiho; raspadanjem (starenjem) vaših moždanih stanica. Preporučujem vam da provjerite tipa koji se zove David Asprey; neprobojni radio. Ima dokumentarac o plijesnima; i govori o opasnostima pljesnive kave .

Kad sam u Etiopiji, kavu kupujem izravno od farmera. Kad sam u Europi, molim putujućeg prijatelja da mi pokupi kavu. Pijem etiopsku kavu tijekom cijele godine.

Posljednje ažuriranje 27/12/2020

Komentiraj