Što je poraznije za vaše zdravlje, cigarete i kavu za doručak ili brzu hranu svaki drugi dan?

U teoriji biste to mogli izmjeriti. Općenito je da nezdrave stvari potiču oksidativni stres i smanjuju antioksidativni kapacitet. S vremenom to može uzrokovati stanje koje se naziva redoks neravnoteža, što u konačnici dovodi do kroničnih bolesti, starenja i smrti. Znanstvenici to mogu testirati mjerenjem vašeg smanjenog i oksidiranog omjera glutationa (GSH / GSSG) i mjerenjem nusprodukata oksidacije u krvi poput malondialdehida, TBARS-a, naprednih glikacijskih krajnjih proizvoda (AGE) i naprednih oksidiranih proteinskih proizvoda (AOPP).

Dalje unovačite skup jednojajčanih blizanaca koji će sudjelovati u vašem istraživanju i oni jedu istu prehranu, osim što jedan ima cigarete i kavu za doručak, a drugi svakog mjeseca jedan mjesec svaki dan McMuffin od kobasice i mocha. Radite prije i poslije pretrage krvi i mjerite stvari iz stavka 1. i na temelju rezultata proglašavate pobjednika.

Mogli biste predvidjeti da će se dugoročno hranitelj brze hrane udebljati, razviti metabolički sindrom, dijabetes i bolesti srca i vjerojatno umrijeti od kardiovaskularnih bolesti. Pušač će možda ostati mršav (nikotin je stimulans / sredstvo za suzbijanje apetita), ali će se neprestano izlagati značajnom oksidacijskom stresu koji će u konačnici dovesti do kardiovaskularnih bolesti ili plućnih bolesti ili raka.

Radujem se danu koji je redoks testiranje rutinski jer će pomoći da se osvijetli što je zdravo, a što nije.

Posljednje ažuriranje 26/12/2020

Komentiraj