Što ima nešto u vezi s ljekarnikom o čemu se ne govori uvijek?

Radim kao farmaceut, a primarni kupci su mi bolnice i klinike. Kad se to kaže, stalno imam posla s liječnicima (MD) ili njihovim nadređenima.
Moj posao uključuje putovanje pola zemlje i posjećivanje 200–300 klinika mjesečno (na rotaciji) i neka naruče nešto od naše tvrtke.

Imam puno pitanja o ilegalnim drogama . Ne oni teški lijekovi, već lijekovi koje tajlandska FDA nije odobrila, kao što su:

  • Benzodiazepini - Neki ih liječnici žele neslužbeno. Ako to ne upišu u registar, liječnici ih mogu "prodati" pod zemljom svom pacijentu ili ljekarnama. Benzos regulira tajlandska FDA. Svaka prodaja klinikama i bolnicama mora se evidentirati i podnijeti tajlandskom FDA-u, no neki su proizvođači izbjegavali predati prodaju FDA-i. Znam neku lokalnu tvornicu lijekova koja je odobrila FDA i koja je posebno proizvodila ove benzove i prodavala ih klinikama / bolnicama. Liječnici ga zatim distribuiraju svojoj "rodbini" koja je obično vlasnik ljekarne.
  • Lijekovi protiv HIV-a - Također isti razlozi kao i benzosi. Ali budući da su ti lijekovi posebno uvezeni, ponekad su vrlo skupi i teško ih je nabaviti. Neki liječnici ne smetaju ilegalno uveženima sve dok se pokaže originalnim. Ovi lijekovi koji ne prolaze FDA znatno su jeftiniji jer ne moraju plaćati porez na uvoz.
  • Lijekovi protiv raka - također isti razlozi kao i lijekovi protiv HIV-a.
  • Viagra, Kamagra, itd. - Iako su legalne, ove su tablete skupe kad se isporučuju u bolnice, uglavnom zbog pravnih postupaka i poreza. Legalna tajlandska odobrena vijagra košta 10 USD po tableti, dok ilegalno uvezene koštaju 2-3 USD po tableti. Da, liječnici traže ilegalne.
  • Hormoni rasta / peptidi / steroidi - Hormoni rasta, steroidi ili drugi slični peptidi na Tajlandu se ne smatraju lijekom. Za njih ne postoji posebna oznaka. Budući da NISU prepoznati kao lijekovi, ne mogu se prodavati u ljekarnama. Iz nekog razloga, liječnici imaju "posebna" ovlaštenja da ih prodaju sve dok smatraju da je pacijentu to potrebno. Iznenadit ćete se koliko liječnika koji traže ove ljudske hormone rasta (HGH 191AA) ili slične proizvode, HCG-u, IGF-1, faktoru mehaničkog rasta ili čak GHRP-6. Većina ovih liječnika boravi u Pattayi, Bangkoku, Chiang Maiu ili Udon Thaniju. Povremeno možete vidjeti da ove klinike imaju “dobro građene” ili “mišićave momke” kao svoje pacijente.
    Znam neke klinike koje svojim pacijentima pružaju injekcije steroida.
  • Botox - Botox i slični proizvodi koriste se kirurzima za uljepšavanje. Obično su skupe. Bilo koji legalno uvezeni botox košta čak 10.000 bahta po kutiji. Nelegalni (istog inozemnog proizvođača) može biti jeftin kao 3.000 bahta.

Pitajte se pitate li se što je legalno, a što ne na Tajlandu.

Napomena: ne isporučujemo nijedan od ovih lijekova. Tvrtka u kojoj sam radio zakonski je certificirana. Ne radimo podzemne stvari.

Posljednje ažuriranje 01/01/2021

Komentiraj