Što bi osoba s prekomjernom težinom trebala učiniti?

Prvo posjetite svog liječnika.

Nabavite puni fizički. Izrazite svoju zabrinutost zbog svoje težine. Liječnik će vas obavijestiti o problemima koji vas mogu kočiti ili ako zaista imate razloga za zabrinutost.

Što se tiče debljanja, to je jednostavno (ali ne baš). Pojedete više nego što sagorite. Ne želim iznositi pretpostavke, jeste li vegetarijanac?

Vegetarijancima je malo teže pakirati kilograme, meso je puno masti i proteina što olakšava dodavanje mršave težine. Ali to je još uvijek vrlo moguće, samo se trebate usredotočiti na kaloričnu gustu hranu.

Primjeri kalorijske veganske hrane uključuju:

  • Voće svih vrsta, posebno masno voće poput avokada.
  • Žitarice, tjestenine i ostali prerađeni škrob
  • Krumpir, kukuruz i ostali cjeloviti škrob
  • Mahunarke
  • Jednostavni šećeri (oreos su veganski!) (Ako je to očajna situacija, definitivno i lako možete spakirati kalorije jednostavnim šećerima. To je opasan prijedlog, jer ih je teško povećati, a uglavnom ćete dodavati masnoće )

Preporučio bih vam da započnete neki program vježbanja, posebno dizanje utega dok povećavate unos kalorija kako biste se mogli udebljati na zdrav način, kroz koštanu masu i mišiće.

Ukratko: posjetite svog liječnika. Izrazite svoju zabrinutost, provjerite možete li razgovarati s nutricionistom da vam izradi plan. Puno je lakše to učiniti i pomoći osobno. Oni vam također mogu pomoći u navigaciji bilo kojim nagaznim minama koje ne možemo vidjeti a da vas ne pregledamo.

Posljednje ažuriranje 28/11/2020

Komentiraj