Salvia sclarea Supplement — zdravstvene dobrobiti, doziranje, nuspojave

Salvia Sclarea (Clary Sage) je biljka iz obitelji mente koja se tradicionalno koristi kao opuštajuće sredstvo i aromatična, s priličnom količinom literature koja sugerira da se koristi za žene u menopauzi.

Nedostaje opsežnih studija koje bi podržale upotrebu muškatne kadulje kao aromatične tvari, ali dokazi koji trenutno postoje podržavaju. Jedna studija na glodavcima (u kojoj su glodavci uglavnom bili vrući u kutiji s mušarskom kaduljom) zabilježila je antidepresivne učinke nakon jednokratnog izlaganja, a jedno istraživanje na ljudima zabilježilo je smanjenje sistoličkog krvnog tlaka i brzine disanja 60 minuta nakon udisanja (istraživanje je placebo kontrolirani i zaslijepljeni, kako bi se izostavila mogućnost placebo efekta).

Dvije studije postoje koristeći kombiniranu terapiju kadulja Izvješće o tome da imaju više menstrualne boli od prosjeka (na skali od 1-10, sudionici su morali ocijeniti 5 ili više da bi bili uključeni u studiju).

Postoje neke imunološke interakcije s mogu biti važni za učinke protiv raka, ali trenutno te studije istražuju aktivnost bioaktivnog poznatog kao (-) - sclareol koji je vjerojatno da će biti smješten u aromi. Učinci protiv raka, iako zanimljivi, trenutno su preliminarni i nisu povezani s aromaterapijom.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj