Rubus coreanus Supplement — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Rubus coreanus (Korejska crna malina) je bobica od obitelji maline, ali sadrži tako velik sadržaj antocijanaca da se smatra da je prehrambeno usporediv s bokovima i srodnim bobicama. Kada gledaju na korejske crne maline, iako, čini se da nose bioaktive od obitelji maline, kao i antocijanini koji ih čine (u svim praktičnim uvjetima) neki način prirodnog hibrida koji se pojavljuju.

Bobice su za veći dio koreje bokbunja ju. Nezne bobice (ne toliko zrele, budući da je bez obzira na glavnu bioaktivnost, čini se da pad tijekom procesa starenja) su lijek za protok krvi i cirkulaciju, kao i mušku seksualnost (afrodizijsku i erektilnu funkciju).

Kada se gledaju na bobice, oni su uglavnom usporedivi s borovnicama ili Aronia melanocarpom zbog toga što je dobar izvor antocijanaca. Postoje neka jedinstvena svojstva ovih bobica, a čini se da su povezani s metabolizmom kalcija. Konkretno, bobice smanjuju oslobađanje kalcija iz sarkoplazmatskog retikuluma stanica kada se inače stimulira (na način koji može spusti ispod početne razine ako je koncentracija dovoljno visoka) i zbog toga je kontrakcija koja se vidi u krvnim žilama uključujući penis do koje bi se normalno javila oslobađanje kalcija oslabljena.

Studija na štakorima zabilježila je nenormalno visok porast testosterona (700%), ali takav porast nije uspio u pilot studiji na zdravim muškarcima. Ne možemo u potpunosti zaključiti da se povećanje testosterona kod muškaraca ne može dogoditi (jer su postojale razlike u izvorima bobica, stupnju zrenja i doziranju), ali u ovom trenutku to ne izgleda previše obećavajuće.

Uz testosteron bi također bilo povezano povećanje spermatogeneze i pokretljivosti spermija uočeno kod mužjaka štakora koji su hranjeni nezrelim bobicama, što se čudno čini bez promjena u veličini testisa. Ovo još nije testirano na ljudima.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj