Prestaju li obično prestajati erekcije nakon 60 godina?

Kako muškarac stari, penisu će trebati više vremena da postane uspravan, a erekcije možda neće biti tako čvrste kao nekada. Potrajavanju uzbuđenja i doživljaju orgazma i ejakulacije može potrajati dulje. Poremećaji erekcije također postaju češći.

Fiziološki, erekcije zahtijevaju sljedeće tri stvari:

1-adekvatna opskrba penisa krvlju

2-mozak može poslati prave signale penisu,

3- zdravo erektilno tkivo.

Dakle, sve što remeti bilo koju od ovih stvari može dovesti do seksualnih problema, uključujući bolesti srca, visoki kolesterol, povišeni krvni tlak, dijabetes, rak prostate, pušenje i operacije ili ozljede koje utječu na područje zdjelice ili leđne moždine da nabrojimo samo neke.

Također znamo da određeni lijekovi (SSRIS, diuretici, antipsihotici, lijekovi za povišen krvni tlak) također mogu utjecati na spolno funkcioniranje.

Procjenjuje se da oko 30 milijuna muškaraca u Sjedinjenim Državama i 152 milijuna muškaraca širom svijeta pati od erektilnog poremećaja. Postoji korelacija između starenja i ED (jer neki od onih čimbenika o kojima sam ranije govorio koji se događaju sa starenjem, kao što su otvrdnjavanje arterija i stanja bolesti koja utječu na penis), ali u svojoj praksi vidim i mnogo muškaraca od 20 do 30 godina koji pate od ovog stanja.

Posljednje ažuriranje 15/12/2020

Komentiraj