Pramiracetam Supplement — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Pramiracetam je molekula racetama koja je u početku sintetizirana iz piracetama zbog njegovih modifikacija koje imaju veći antiamnezički potencijal kod štakora. U odnosu na druge racetame, pramiracetam nije tako dobro istražen, ali čini se da ima neke ljudske dokaze.

Kada se gledaju dokazi na životinjama, čini se da inače zdravi mladi i stari štakori imaju koristi za stvaranje dugotrajnog pamćenja uz dodatak pramiracetama. Čini se da je učinkovit kada se uzimaju akutno (1-2 sata) prije kognitivnog ispitivanja, a studije koje gledaju na radnu memoriju ne zanima mnogo učinaka. Ljudske studije to podržavaju, ali su ograničene u statističkoj moći i trenutno ne postoje ljudske studije u inače zdrave mlade u svrhu kognitivnog poboljšanja.

Mehanizmi pramiracetama nisu dobro poznati, ali se čini da mijenja EEG aktivnost u svim testiranim štakorima (mlada i stara) i može biti u stanju poboljšati visokofinitetni unos kolinica. Slično je Piracetamu i drugim trkanjima u smislu da se njezini mehanizmi čine ovisni o nadbubrežnim žlijezdama i nekim perifernim učincima, ali izvan toga da mehanizmi nisu dodatni elucidirani.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj