Postoji li ‘anti-Viagra’ ili nešto što može spriječiti nekoga da se osjeća uzbuđeno?

Ciproteron pripada skupini lijekova poznatih kao anti-androgeni. To znači da blokira djelovanje muških spolnih hormona zvanih androgeni, a također smanjuje količinu muških hormona koje vaše tijelo proizvodi. Ovo djelovanje protiv androgena može biti korisno u liječenju dvaju različitih stanja - u liječenju Rak prostatei za kontrolu spolnog nagona kod muškaraca s hiperseksualnošću. Ciproterone - anti-androgen za muškarce. Nuspojave; doziranje

Depresija je dobro poznat ubojica libida, ali i neki antidepresivi. Prozac, Zoloft i drugiselektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (SSRI) poboljšavaju raspoloženje podizanjem serotonina. Nažalost, to također može smanjiti libido, kaže Irwin Goldstein, dr. Med., Direktor seksualne medicine u bolnici Alvarado.

Triciklički antidepresivi

Otkako su SSRI izašli 1990-ih, triciklični antidepresivi poput Elavila ne koriste se tako često. Ali neki im liječnici i dalje propisuju da liječe ne samo depresiju, već i živčane bolove poput one povezane sa šindrom. Ali i oni mogu smanjiti libido.

proscar

Proscar se koristi za liječenje benigna hiperplazija prostate ili BPH, poznatiji kao povećana prostata. To je problem s kojim će se susresti većina muškaraca starenjem. Aktivni sastojak lijeka je finasterid koji sprječava pretvaranje testosterona u svoj aktivni oblik. Niži testosteron može značiti niži libido.

Propecia

Ovaj je lijek u osnovi isti kao Proscar, ali koristi se u nižim dozama kako bi se spriječio gubitak kose kod muškaraca. "To je ista kemikalija [finasterid] dizajnirana s novim režimom doziranja", kaže dr. Goldstein. To znači da mlađi muškarci bez problema s prostatom mogu vidjeti i smanjeni libido (oko 2% muškaraca prijavilo je spolne nuspojave u kliničkim ispitivanjima). A bilo je izvještaja da učinci mogu trajati čak nakon prestanka uzimanja lijeka, kaže dr. Goldstein.

antihistaminici

Antihistaminici koji se prodaju bez recepta, posebno difendiramin (Benadryl) i klorfeniramin (Chlor-Trimeton), mogu ublažiti vaše alergije, ali privremeno utječu na vaš ljubavni život. Rješenje ovdje moglo bi biti jednostavno kao i pažljivo odrediti vrijeme kada uzimate lijek. "Mnogi od ovih lijekova ne traju 24 sata, a zasigurno njihove nuspojave ne", kaže Allison Dering-Anderson, Pharm.D., Klinička docentica farmaceutske prakse na Medicinskom centru Sveučilišta Nebraska u Omahi. "Antihistaminici bi se trebali očistiti za osam sati kod mlađih i zdravijih pacijenata."

Lijekovi protiv napadaja

Tegretol može promijeniti igra za ljude koji imaju napadaje, pa čak i za neke sa bipolarni poremećaj. Ali cijena se može smanjiti seksualna želja. Tegretol i drugi slični lijekovi djeluju sprečavajući impulse da putuju duž živčanih stanica, ali u tome leži problem. Orgazam je sličan napadu - u oba senzorni unos pokreće tjelesni odgovor - kaže dr. Goldstein, pa lijekovi koji prigušuju živčane impulse mogu također smanjiti ugodne senzacije. Ukratko, stvari koje su vas nekad stimulirale možda to više neće činiti umjesto vas

11 droga koje utječu na vaš seksualni nagon

Posljednje ažuriranje 18/01/2021

Komentiraj