Postoje li štetni učinci korištenja prijenosnog računala u krilu?

Hvala na A2A.

Postoje li štetni učinci korištenja prijenosnog računala u krilu?

Prvi neposredni štetni učinak, koji je sve češći, je izgaranje. Većina dizajna prijenosnih računala to želi udisati iako dno jedinice i zatim uzdisati kroz bočne otvore. Sjedeći jedinicu izravno u krilu (ili bilo kojoj mekoj površini) obično blokira usisne otvore i uzrokuje nakupljanje topline koja može fizički izgorjeti. Ako nosite dovoljno gustu odjeću da to ne primijetite, tada se jedinica može pregrijati i isključiti.

Sljedeći je učinak RF s interne Wi-Fi antene ili SIM antene. Wi-Fi antena je obično omotana oko zaslona, ​​a sigurnosne upute izričito navode da bilo koji dio tijela trebate držati najmanje 10 cm (oko 4 ″) - pokušajte to učiniti na jednom od tih mikro-netbooka ili tableta ! Svako kontinuirano izlaganje RF zračenju može biti štetno, ali ono što ljude "skače gore-dolje" u vezi s Wi-Fi mrežom i mobilnim telefonima jest stvarna frekvencija. 2.4 GHz manje je od 2% varijante u odnosu na mikrovalnu pećnicu. To znači da vas uzbudljive molekule vodika u vašem tijelu kuhaju, iako polako. Stoga je pametno isključiti Wi-Fi, Bluetooth i SIM vezu dok je uređaj u vašem krilu. Bluetooth možda pretjeruje, jer je to posebno signal kratkog dometa, ali šteta se i dalje može akumulirati ako vaše tijelo nikad ne dobije dovoljno dugo vremena da se oporavi.

Druga su pitanja već obrađivala ergonomska pitanja, pa ih neću duplicirati.

Ako tijekom rada morate raditi, koristite tablicu ladica ako takva postoji, i pokušajte osigurati da odabrani uređaj ima mat zaslon, a ne reflektirajući.

Posljednje ažuriranje 08/12/2020

Komentiraj