Postoje li lokalne kreme koje poboljšavaju stvaranje kolagena u dubokim slojevima kože?

UŠTEDITE novac. Nada u teglu.

To su skupe kreme s kolagenom. Obećavaju da će smanjiti bore i zgužvati kožu, ali znanstvenici kažu da su bačen novac u staklenku.

Molekule kolagena Odlomak u ovim kremama jednostavno su prevelike da bi prodrle duboko u kožu .

Krema vam stoji na licu, rukama, rukama dok se ne ispere i odlije, zajedno s vašim teško zarađenim novcem.

Kako prirodno povećati proizvodnju kolagena

Kolagen je presudan kako bi vaša koža ostala elastična i dobila joj punašan, mladolik izgled.

Ali:

proizvodnja kolagena opada s godinama .

U vrlo pojednostavljenom objašnjenju, ljudska bića sastoje se od specijaliziranih stanica koje obavljaju određene funkcije (tj. Stanice kože, stanice srca, mišićne stanice itd.). Nakon godina i godina ove stanice postaju sve više i više oštećene. Na kraju, kolektivne stanice koje čine organe postaju toliko oštećene da organ ne funkcionira, poput gubitka vida ili sluha kako ljudi stare. Ovaj proces oštećenja i disfunkcije vitalnih organa na kraju dovodi do smrti.

Većinu ove štete uzrokuju slobodni radikali. Slobodni radikali su sitne kemijske čestice (atomi ili skupine atoma) koje su često nusproizvodi kemijskih procesa. Primjerice, kada se dvije kemikalije udruže u drugu kemikaliju, neke se čestice eliminiraju i to mogu biti slobodni radikali. Slobodni radikali imaju barem jedan nespareni elektron, zbog čega je kemijska čestica nestabilna. Da bi se stabilizirala, čestica mora dobiti elektron iz neke druge kemikalije. Uzimajući elektron iz druge kemikalije, slobodni radikal postaje stabilna kemikalija, ali druga kemikalija sada postaje slobodni radikal i mijenja se njegova kemijska struktura. Tada treba ukrasti elektron. Tako se lančana reakcija (atoma koji kradu elektrone) nastavlja i može trajati tisuće događaja.

Slobodni radikali mogu ukrasti elektron i razbiti drugu biomolekulu poput labavih proteina, šećera, masnih kiselina itd. Koji NISU dio veće kemijske strukture. U tim slučajevima slobodni radikali čine malu štetu. Ako slobodni radikal ukrade elektron iz jednog od proteina koji je sadržan u lancu kolagena (umjesto u labavom proteinu), to uzrokuje promjenu kemijske strukture kolagena u tom trenutku i uzrokuje pucanje lanca kolagena . Ovo je šteta.

Jednom kada snop kolagena ima više mjesta oštećenja koja se događaju godinama, nit kolagena postaje nefunkcionalna i gubi svoju elastičnu kvalitetu. Koža počinje popuštati. Vremenom se oštećenja slobodnih radikala događaju na različitim dijelovima tijela i ta je šteta progresivna.

Slobodni radikali usitnjavaju stanične zidove, molekulu po molekulu, praveći rupe. Stanice cure i gube kemijsku ravnotežu. Naknadni slobodni radikali sposobni su usitniti DNA, čineći stanice disfunkcionalnima. Ako ovo oštećenje utječe na staničnu DNA, stanica može doći do kvara i to je ono što se događa ćelija po stanicu tijekom života čovjeka, što u konačnici uzrokuje kvarove cijelih organa, jer njihove stanice ne rade pravilno. Ako je DNK bazalnih keratinocita, na primjer, oštećena, stanice mogu postati disfunkcionalne, a bazalne će stanice reproducirati stanice koje su jednako oštećene i nefunkcionalne, što rezultira starenjem i disfunkcijom kože i njezinih različitih komponenata. Starenje je jednostavno napredovanje štete koju uzrokuju slobodni radikali.

Glavni tvorci slobodnih radikala u koži su:

(1. normalni kemijski procesi kao što su proizvodnja i korištenje energije, stvaranje komponenata kože poput lipida i drugi svakodnevni kemijski procesi koji daju slobodne radikale kao prirodni nusproizvod

(2. nezaštićeno izlaganje suncu,

(3. proizvodi naneseni na kožu koji proizvode slobodne radikale i (4. onečišćenje. Kada su akne uključene, akne postaju još jedan tvorac slobodnih radikala i u slučaju umjerenih do ozbiljnih akni zauzimaju drugo mjesto, ispred nezaštićenog izlaganja suncu) .

Način usporavanja procesa starenja kože jednostavan je kao i smanjenje volumena nebitnih aktivnosti slobodnih radikala u koži. Ako se riješi jedan izvor proizvodnje slobodnih radikala (na primjer nezaštićeno izlaganje suncu), usporit će proces starenja kože i ako se riješe dva ili tri izvora proizvodnje slobodnih radikala (poput suzbijanja akni, nezaštićenog izlaganja suncu i stvaranja slobodnih radikala). proizvodi za njegu kože poput benzoil peroksida) bit će veći stupanj usporavanja procesa starenja kože. Te akcije mogu postati opcije protiv starenja.

Većina kemijskih procesa koji se događaju u koži emitiraju slobodne radikale. U tijelu obrada hrane, proizvodnja energije i korištenje energije stvara slobodne radikale. Disanje i korištenje naših mišića za obavljanje funkcija stvara slobodne radikale. Proizvodnja kolagena ili lipida ili pigmenta stvara slobodne radikale. Ti slobodni radikali mogu stvoriti oštećenja na komponentama kože dok kradu elektron iz druge komponente kako bi postali cjeloviti i stabilni. Kada se pojave habanje ili infekcije, koža stvara vodikov peroksid za ubijanje bakterija. Vodikov peroksid je slobodni radikal i oštećuje dijelove kože.

Infekcije uništavaju dijelove kože i sve te komponente treba popraviti ili reproducirati. Ovo opet generira količinu kemijskih procesa koji generiraju dodatne količine štetnih slobodnih radikala.

Antioksidanti su kemikalije koje su u stanju donirati elektron slobodnom radikalu, stabilizirajući slobodne radikale i zaustavljajući lanac kemijskih reakcija i potencijalnih oštećenja. Antioksidanti su sposobni donirati elektron koji nedostaje slobodnom radikalu, a da antioksidans ne postane slobodni radikal. Na taj način antioksidanti sprječavaju oštećenja slobodnim radikalima ili drugim riječima, usporavaju proces starenja.

U vlastitu obranu tijelo proizvodi antioksidanse, poput superoksid dismutaze, katalaze, glutation peroksidaze itd. Ako se, na primjer, dodatni geni za proizvodnju ovih proizvedenih antioksidansa stave u DNK voćnih muha, što značajno povećava njihovu proizvodnju antioksidansi, voćne mušice mogu živjeti 30% dulje od normalne voćne muhe. To pokazuje prednosti dodavanja antioksidansa u tijelo i kožu kao mehanizam protiv starenja. Stoga se mladolik izgled kože može duže održavati povećanjem prisutnosti antioksidansa.

Procjenjuje se da svaki keratinocit (stanice u vanjskom sloju kože kože) u našoj koži ima 5000 izloženosti slobodnim radikalima svaki dan. Kao rezultat toga, koža ima potencijal starenja brže od bilo kojeg drugog tijela u tijelu, a zbog smanjene opskrbe antioksidansima, proces starenja svake godine postaje brži.

Istraživanje jasno otkriva čim tijelo ne koristi pravilno superoksid dismutazu, katalazu, glutation peroksidazu .... Bolest počinje u svakom slučaju. Istraživači su dokazali da upotreba ASEA povećava učinkovitost tjelesne proizvodnje telomera.

telomeri su bitan dio ljudskih stanica koji utječu na starenje naših stanica. [1], [2]. telomeri su kapice na kraju svakog lanca DNA koje štite naše kromosome, poput plastičnih vrhova na kraju vezica.

ASEA je vlasnička Redox Signaling Science koja pruža podršku i zdravlje na staničnoj razini. Popravlja, zamjenjuje i revitalizira Telomere - Redox signalne molekule. Poslušajte doktore na videu kako opisuju blagodati ove revolucionarne znanosti.

ASEA je prva i jedina tvrtka koja proizvodi redoks signalne molekule u stabilnom obliku i uključuje ih u proizvode koji pomažu u podršci zdravlju i obnovi na staničnoj razini.

Svaki ASEA proizvod sadrži trilijune kemijski stabilnih molekula Redox Signaling - temeljna tehnologija koja stoji iza ASEA. Pogledajte ovaj video i pogledajte što čini ASEA tako posebna.

Ili ako želite, možete stvoriti vlastitu formulu za zaštitu od neuspjeha:

Kombinirajte tri dolje i dobit ćete svoju formulu koja ne propusta za povećanje razine kolagena (i kože mlađeg izgleda!)

1. Hrana za pojačavanje kolagena:

Ne brinite, nećete morati početi jesti cvrčke ili salatu od zmijske kože ili nešto slično.

Postoji nekoliko malo poznatih namirnica i kombinacija hrane koje poboljšavaju prirodnu proizvodnju kolagena u vašem tijelu.

  • borovnice sadrže fitonutrijente koji pomažu kolagenskim vlaknima da se povežu na način koji pomaže vašem tijelu da proizvodi kolagen.

Oni su organski spojevi koje biljke proizvode kako bi se održale "živahnima", a očito i ne samo oni.

  • Tamno lisnato zelje - špinat, kelj i blitva bogati su vitaminima C i A i potiču tijelo da proizvodi više kolagena.

Uživat ćete i u njihovim ostalim prednostima - zaštita od raka je jedna od njih.

  • Češnjak - nekoliko studija pokazalo je da povrće koje sadrži sumpor, kojeg češnjak ima u izobilju, povećava proizvodnju kolagena u zglobovima i koži. Češnjak također sadrži taurin i lipidnu kiselinu, koji podržavaju oštećena kolagenska vlakna.
  • Kupus, luk i riba također su bogati sumporom.
  • Jaja i mango - jaja su prirodno bogata aminokiselinama, koje su neophodne za stvaranje kolagena. Mango, bogat vitaminom C, surađuje s tim kiselinama kako bi pojačao proizvodnju kolagena.
  • Mrkve - povrće naranče, poput mrkve i batata, bogato je vitaminom A koji obnavlja i regenerira oštećeni kolagen.
  • Bijeli čaj - prema istraživanju Sveučilišta Kingston, bijeli čaj štiti strukturu proteina kože, posebno kolagena.
  • Najbolje kolagen ulje:

Najbolje (dokazano) kolagenovo ulje (koje se uzima interno) je ulje avokada.

Zamjena maslinovog ulja avokado uljem u preljevima za salatu, kuhanje i pečenje mogu sjajno utjecati na sjaj vaše kože. Ulje avokada ima veću brzinu sagorijevanja od ostalih ulja.

Studija iz 2006. objavljena u Journal of Rheumatology pokazala je da je ulje avokada "značajno povećalo kolagen tipa II".

2. Vitamin C

Koji vitamin najviše potiče proizvodnju kolagena?

Sve gore navedene namirnice (osim tamnolisne zelenice), zajedno s hranjivim sastojcima koji pojačavaju kolagen, bit će gotovo beskorisne bez dovoljno vitamina C , super heroja vitamina za povećanje kolagena.

I evo zašto :

Kolagena vlakna izrađena su od proteina i pomalo su neobična jer sadrže velike količine dvije aminokiseline, zvane hidroksil-lizin i hidroksil-prolin.

Ove dvije aminokiseline važne su za proizvodnju svih vrsta kolagena i potrebne su da bi se različitim vrstama kolagena osigurala odgovarajuća količina snage i fleksibilnosti.

Vitamin C potreban je za promjenu prolina u hidroksiprolin (oblik kolagena), a lizin u hidroksilizin (još jednom oblik kolagena).

Već znate hranu bogatu vitaminom C (citrusno voće, brokula, paprika, tamnolisna zelena itd.).

Možete uzeti i dobar dodatak vitamina C na bazi hrane. Preporučujem Melaleuca na bazi cjelovite hrane, obrađene na niskoj temperaturi i potpuno bez aditiva za sve potrebe djece, odraslih do 50 i 50 godina. Vitamini Melaleuca dobili su najviši rang svih vitamina koji se prodaju širom svijeta. Trebat će vam članstvo u Melaleuci .... Kontaktirajte me da biste dobili vaše članstvo.

3. Terapija crvenim svjetlom

Terapija crvenim svjetlom omiljeni je prirodni graditelj kolagena. Kućni uređaj je jeftin. Kućni uređaji za terapiju crvenim svjetlom kombiniraju crvene i infracrvene zrake (ali ne i UV zrake) kako bi potaknuli cirkulaciju krvi, povećali proizvodnju kolagena i poboljšali prirodnu sposobnost zacjeljivanja kože.

Toplina i svjetlost pojačavaju cirkulaciju, dovodeći više krvi i hranjivih sastojaka na vašu kožu .

Također potiče oslobađanje kemijskih glasnika koji se nazivaju citokini. Kako se oslobađa više citokina, stanice koje proizvode kolagen, zvane fibroblasti, prelaze u akciju.

Ako je potrebno zacjeljivanje , tada će koža zacijeliti (što ovo čini učinkovitom metodom uklanjanja ožiljaka); ako je već zdravo, dobit ćete efekt plumpinga od stvorenog dodatnog kolagena.

U spas: Istraživanje jasno otkriva čim tijelo ne koristi pravilno superoksid dismutazu, katalazu, glutation peroksidazu .... Bolest počinje u svakom slučaju. Istraživači su dokazali da upotreba ASEA povećava učinkovitost tjelesne proizvodnje telomera.

telomeri su bitan dio ljudskih stanica koji utječu na starenje naših stanica. [1], [2]. telomeri su kapice na kraju svakog lanca DNA koje štite naše kromosome, poput plastičnih vrhova na kraju vezica.

ASEA - Renu28je vlasnička Redox Signaling Science koja pruža podršku i zdravlje na staničnoj razini. Popravlja, zamjenjuje i revitalizira Telomere - Redox signalne molekule. Poslušajte doktore na videu kako opisuju blagodati ove revolucionarne znanosti.

ASEA je prva i jedina tvrtka koja proizvodi redoks signalne molekule u stabilnom obliku i uključuje ih u proizvode koji pomažu u podršci zdravlju i obnovi na staničnoj razini.

Svaki ASEA proizvod sadrži trilijune kemijski stabilnih molekula Redox Signaling - temeljna tehnologija koja stoji iza ASEA. Pogledajte ovaj video i pogledajte što čini ASEA tako posebna.

To potkrepljuje nekoliko studija, a svake godine stječu sve veću popularnost, jer je potpuno neinvazivan, prirodan način bez nuspojava za povećanje kolagena u koži.

Za nadopunu koristite infracrveni grijač za masažu lica. Kombinira terapiju kolagenovim crvenim svjetlom i nježnu masažu kako bi pojačao lokalnu mikro-cirkulaciju, što promiče još više kolagena.

Infracrveni masažer za lice za kolagen - potražite više informacija kako biste pronašli savršeni infracrveni grijač za masažu lica.

Za vaše zdravlje i sreću, ovdje sam samo da vam uistinu pomognem. Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte me.

Resursi:

  1. Jaskelioff M, i sur. Reaktivacija telomeraze preokreće degeneraciju tkiva kod starijih miševa s nedostatkom telomeraze. Priroda. 2011; 469: 102-107.
  2. Sahin E, DePinho RA. Povezujući funkcionalni pad telomera, mitohondrija i matičnih stanica tijekom starenja. Priroda. 2010; 464: 520-528.

Posljednje ažuriranje 08/01/2021

Komentiraj