Pomaže li konzumacija biotina i niacina u gubitku / ponovnom rastu / povlačenju linije kose?

Odgovorit ću jednom riječju, a kasnije ću vam objasniti više o biotinu i niacinu.

DA!

Konzumacija biotina i niacina može vam pomoći u ponovnom rastu kose i spriječiti gubitak kose. Oboje biotin i niacin potječu iz obitelji vitamina B. Biotin je poznat i kao vitamin B7 ili vitamin H (H znači "Haar i Haut" - njemačke riječi za "Kosa i koža"). S druge strane, niacin je vitamin B3.

Biotin je popularan sastojak mnogih dovoljnih dodataka za rast kose koji su danas na tržištu.

Biotin igra ključnu ulogu u sintezi proteina. Keratin je jedan od vitalnih proteina za gustu i jaku kosu, kakav i jest, daje joj snagu i strukturu. Biotin je uključen u sve dodatke za kosu, nokte i kožu. Ipak, nema kliničkih dokaza koji bi mogli dokazati njegovu učinkovitost, kako tvrde tvrtke.

A Nedavna studija uključivale su žene kojima je trebala pomoć zbog gubitka kose. 38% žena imalo je redovite vrijednosti biotina s nedostatkom biotina. Iz ovih studija jasno je da biotin igra vitalnu i ključnu ulogu u gubitku kose. Budući da se malo tko od nas prehranjuje zdravo, dodavanje kompleksa vitamina B ima smisla. I sad se pitate kako koristiti Biotin za rast kose? Kako koristiti biotin za rast kose (+ studije)

Niacin obuhvaća kompleks vitamina B3. Niacin je uključen u mnoge fiziološke procese, uključujući metabolizam masti. Također je uključen u zdravlje kose i kože. Poboljšava barijerna svojstva kože, potiče protok krvi u vlasište i pomaže u uklanjanju otpadnih tvari s kože. Uzimanje Niacina trebalo bi biti dio svačijeg dnevnog režima. Ako nekome kosa raste sporo ili dolazi u tanku.

Noviji dokazi je rasvijetlio Niacin kao popularno i aktualno rješenje za liječenje gubitka kose. To je rečeno, dugotrajna lokalna primjena Niacina definitivno može pospješiti rast kose kod žena koje imaju gubitak kose.

Kako dodaci biotinu zapravo djeluju?

Biotin nije univerzalni odgovor i rješenje za rješavanje problema s kosom (gubitak kose, opadanje kose) - bez obzira koliko je izvor organski ili 100% prirodan. Kada se biotin kombinira s drugim integralnim hranjivim sastojcima poput aminokiselina (aminokiseline razgranatog lanca) i nekim drugim vitaminima i mineralima - tada je učinkovitiji u promicanju rasta kose i donosi bolje rezultate.

Postoje li nuspojave uzimanja biotina?

U kliničkim studijama praktički nema dokaza koji pokazuju bilo kakve nuspojave ili probleme uzimanja visokih doza. Svjedočenja muškaraca i žena rasvijetlila su nekoliko mogućih mehanizama i nuspojava.

Zaključak

Dodaci biotinu i dalje su u modi i "moderni su", ali rast kose obično je višestruk. Prije svega, riješite se stresa i počnite razmišljati pozitivno - s ovakvim stavom uz pomoć dodataka biotinu imate veliku šansu da vratite kosu.

Posljednje ažuriranje 12/01/2021

Komentiraj