Phenylpiracetam Supplement — zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Fenilpiracetam (Phenotropil) je nootrop iz obitelji racetama, a kao što mu ime govori, fenil-derivat je piracetama. Izvještava se da je fenilpiracetam više neuroprotektivan od piracetama, ali također posjeduje psihostimulirajuća svojstva i kako se navodi da poboljšava fizičku izvedbu.

Postoji pošteno istraživanje kako bi sugerirao da fenilpiricetam je učinkovit, kao i drugi lijekovi racetama, u prigušenju brzine i simptoma kognitivnog pada. Mnoge od tih studija koriste fenilpiracetam za više od mjesec dana, a koristi se mogu primjenjivati samo na organske uzroke kognitivnog pada (demencije i moždanog udara), a ne traumatske ozljede mozga.

Postoji samo jedan štakorski studij koji bilježi kognitivno poboljšanje u inače zdravih mladih štakora, a ova studija je samo zabilježila korist s R-izomerom (racemična smjesa, koja se obično prodaje, nije uspjela nadmašiti kontrolu). Dok se kognitivna poboljšana oštrina fenimpiracetama u mladima ne može isključiti, one se mogu razlikovati od psihostimulacijske osobine (koji se javljaju s spomenutom racemičnom smjesom i R-izomerom).

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj