Njega kože za muškarce: čini li svakodnevno brijanje vaše lice bržim ili izgleda starijim?

Praksa brijanja neće ostariti vašu kožu. I kao što su drugi već podijelili s vama, korist je od blagog pilinga - što je plus u zadržavanju mrtvih površinskih stanica s lica.

Prva dobra vijest.

Dodatna je prednost poticanja cirkulacije. Jedan od vitalnih zakona koje podučavam studente je, "povećana cirkulacija potiče rast i obnavljanje tkiva." To je važno ako ste zainteresirani za sprečavanje starenja.

Jednostavno rečeno, starimo jer se ne popravljamo dobro. Ako vam je važno sprečavanje starenja, učinite to svojom mantrom. Vjerno će vas voditi u procjeni i ocjenjivanju bilo kakvih savjeta ili pitanja koja imate u budućnosti. Ako dobro popravite, polako ćete stariti. Ako stariš loše (iz bilo kojeg razloga), starit ćeš brzo i prerano. Sad se sjetite - "Povećana cirkulacija potiče rast i obnavljanje tkiva". Možete spojiti točkice.

Loše vijesti

Iako brijanje pruža potencijal za zdravlje kože i koristi protiv starenja, postoji nekoliko zamki - od kojih će jedna zabrinjavati vas i starenje. Ako upotrebljavate kreme, sredstva za čišćenje ili losione za brijanje koji sadrže sapune, alkalne deterdžente i kemikalije koje su nadražujuće ili agresivne za prirodnu pH ravnotežu i sklad kože, nadvladati ćete prednosti koje brijanje pruža i zapravo ubrzati starenje prema preranom starenja i oštećenja kože. Znam, WTF?

Ovdje je znanost. To je još jedan nepobitan zakon koji podučavam o stresu. U njemu se kaže: "Dovoljno dugo i često stresirajte bilo koji organ tijela, na kraju će oslabiti i propasti."

Korištenje proizvoda koji remete prirodni pH i floru kože uzrokuje stres, jer ugrožava prednju liniju obrane vašeg imunološkog sustava u sigurnoj zaštiti vašeg tijela od virusne i bakterijske invazije. Obrambeni sustav za preživljavanje vašeg tijela djeluje na hijerarhijskoj osnovi. Najveća neposredna prijetnja dobiva najviše pažnje i prioriteta.

Dakle, kad vam se obriše linija fronta - prva kontaktna točka - imunološkog sustava brisanjem sapuna, alkalnih deterdženata i kemikalija, u vašem se endokrinom (živčanom) sustavu oglasi zvona za uzbunu. Kao odgovor, vaše tijelo preusmjerava sve resurse (prehranu i energiju) koji bi inače sudjelovali u svakodnevnom održavanju i regulaciji i usmjerava ih na prevladavanje neravnoteže koju ste nesvjesno stvorili. I ustrajat će dok se ne uspostavi ravnoteža.

Na ljestvici stresa to se može činiti gotovo beznačajnim. Ali uvjeravam vas da ima utjecaja. Zamislite ovaj neizbježni i nepotrebni stres nametnut vašoj koži svaki dan vašeg života. U usporedbi s nekim tko izbjegava ovaj stres, vaša će koža podleći opterećenju i postati prerano slaba u svojoj sposobnosti da odgovori na druge ozljede u okolišu kao što su onečišćenje, opekline od sunca i dehidracija.

Još dobrih vijesti

Yay! Dobra vijest ovdje je da su, kao što sam već rekao, svi stresovi koje sam gore opisao u potpunosti moguće izbjeći. U najmanju ruku, osigurajte da BILO KOJA krema, ulje ili losion za brijanje na 100% ne sadrži sapun, alkalne deterdžente i agresivne kemikalije ili sredstva za pjenjenje - najčešći je SLS (natrijev lauret sulfat).

Tada možete otići korak dalje i potražiti one koji su blago kiseli - slično pH-u kože - i koji sadrže umirujuća i ljekovita sredstva koja će se kombinirati s povećanom cirkulacijom koju generirate u kapilarama. To može biti u obliku prirodnih ulja poput arganovih (marokanskih), jajoba, ulja slatkog badema. Ili druga biljna ili prirodna ljekovita sredstva poput Manuke ili Jarrah meda itd. To će dodati dodatnu dimenziju vašoj rutini brijanja i nadopuniti faktor sprečavanja starenja višestruko od deset.

Sva brijanje može biti anti-age kako za muškarce tako i za žene

Zakoni i faktori koje imam konture primjenjuju se na svaku osobu bez obzira na rasu, dob ili spol. Bez obzira brijete li lice, noge, glavu, bikini liniju itd. Primijenit će se blagodati ili zamke. Ključno je ne biti neupućen u koristi ili opasnosti, već biti ovlašten donositi informirane odluke u vezi s tim kako to učiniti.

Nadam se da sam vam pomogao u tom pogledu. Ako tražite proizvod koji se bavi svim tim čimbenicima u jednom, dodajte Traka za pomlađivanje kože na svoj popis istraživanja.

Posljednje ažuriranje 17/01/2021

Komentiraj