Neprobojna kava bez MCT-a? Želim ga probati napraviti, ali za sada nemam MCT ulje. Je li u redu napraviti to bez ulja?

Kako pripremiti generičku nepropusnu kavu!

Izrađujem vlastitu generičku verziju bp (bullet proof) kava bez miješanja. U 10 oz svježe kuhane kave koristim dvije žličice kokosovog ulja i jednu gomilu žličice ghee-a, što je bistra vrsta organskog maslaca. Koristim više kokosovog ulja nego ghee, jer je puno jeftinije i sviđa mi se okus.

Eksperimentirajte i pogledajte što vam najbolje odgovara. I ghee i kokosovo ulje držim na sobnoj temperaturi u kuhinji blizu štednjaka. Volim držati kokosovo ulje u malom vrču (to olakšava dodavanje drugim jelima, poput zobenih pahuljica ili salate). Budući da se kokosovo ulje skrutne na oko 75 stupnjeva, ako nije potpuno tekuće kada pogledam u vrč, stavit ću ga u mikrovalnu na nekoliko sekundi kako bih bio siguran da je prilično toplo, kako bi se pomoglo da se stopi i kako bi se kava vruća.Onda je samo umiješam.

Ghee će isprva malo plutati, a malo ulja ostat će na dnu šalice nakon što završite. Ako kavu pokušavate popiti brzo i krenete na put, koristite metalnu žlicu da kavu malo ohladite. Ako imate vremena za ležernu kavu, upotrijebite plastičnu žlicu i još malo u mikrovalnoj pećnici ulje.

Sviđa mi se maslacev okus i tekstura ghee-a i mješavine ulja. Na svakoj žlici svake, više nego što obično koristim, broj kalorija iznosi samo oko 200. Mnogo niži i puno zdraviji od Starbuckovih popularnih specijalnih napitaka sa šećerom koji često dosežu 400 ili više kalorija.

Često ga koristim kao zamjenu za doručak, ujutro. Teorija kaže da nemate nikakav škrob ili šećer, a dan započinjete s razinom šećera u krvi, inzulinom i leptinom, a sve to na razini ideje kako bi vaše tijelo pripremilo za korištenje snažnih zaliha masti za gorivo.

Ja sam na dijeti s niskim udjelom ugljikohidrata / visokim udjelom masnoća i moj jutarnji trening ili radni sesusi se izvrsno napajaju mastima umjesto ugljikohidrata. Ako dodate dansku, zdjelicu šećernih žitarica ili dvije kriške tosta i želea, brzo izgarani ugljikohidrati uvest će previše šećera => inzulina (hormona za pohranu masti) u krv i vaše tijelo neće moći pristupite svojim moćnim dugotrajnim trgovinama masti koje sporo izgaraju.

Odradio sam pedeset kilometara vožnje biciklom, možda vježbanje od 2,700 kalorija na ništa više od gornje bp kave, redovitoj kafiću u kafiću i banani na pauzi te PUNO vode.

Mentalna jasnoća je također fantastična.

Ako su vam trebale 3 šalice ili šalice kave kako bi vas probudile, pročistile moždanu maglu i napajale jutro, možda ćete otkriti da će jedna šalica kave s kokosovim uljem / gheeom učiniti približno isto, samo bolje, pomažući vam u rezanju vratite se svojoj kofeinskoj navici. Visokotehnološki uredski kalifornijski tipovi izvijestili su da mogu u potpunosti preskočiti pauzu za kavu i krafne sredinom jutra, ili čak trajati do kasnog ručka u 2 sati, zadržavajući oštar mentalni fokus.

Preskočite šećer i provedite dobro jutro!

Evo kako kombinirati bp kavu s prekidnim postom kako biste izgubili posljednjih 10-20 kilograma za izvrsno ljetno tijelo na plaži: Odgovor Joea Illingwortha na Koji je vaš jedan važan cilj koji morate postići za 2018.?

Posljednje ažuriranje 21/01/2021

Komentiraj