Nadoplata od groznice – zdravstvene prednosti, doziranje, nuspojave

Feverfew, također poznat kao srednjovjekovni aspirin ili divlje kamilice, je biljka s protuupalnim svojstvima.

Felverfew se najčešće koristi za sprječavanje migrene. Hrizantema’S Effect se povećava u snazi za prvih 12 tjedana dopune, u kojem se trenutku može uzeti na neodređeno vrijeme. Čini se da je temperatura učinkovita u smanjenju ozbiljnosti i učestalosti migrena kada se na taj način dopune. Ograničeni dokazi sugeriraju dopunu od vrućine može također smanjiti duljinu migrene i ublažiti povećanu osjetljivost osjetljivosti koja se javlja tijekom migrene.

Tradicionalno, Feverfew je korišten za ublažavanje artritisa i upale. In vitro dokazi sugeriraju da je buhač vrlo moćna protuupalna biljka, ali ograničeni ljudski dokazi sugeriraju da suplementacija nema učinka na reumatoidni artritis.

Aktivni spoj u buhačici naziva se partenolid. Odgovoran je za buhač’ima protuupalni učinak, a može imati i snažan mehanizam protiv raka. Budući da nijedna ljudska studija nije istraživala buhač u kontekstu raka, potrebno je više istraživanja kako bi se potvrdio ovaj učinak.

Feverfew je siguran za dopunu, ali lokalna primjena može dovesti do alergijske reakcije. Ako suplementacija buhačom rezultira crvenilom ili ljuskavom kože, prestanite s dohranom. Trudnice ne bi trebale suplementirati buhač.

Posljednje ažuriranje 08/12/2021

Komentiraj