Može li policija uhititi nekoga dok je u odvikavanju od droge?

Hvala na A2A, John O'Brien.

Prvo, rehabilitacija nije svetište. Niste imuni na provedbu zakona jer ste na rehabilitaciji, pogotovo ako je dobrovoljna. Čak i ako vam je naložena rehabilitacija na sudu, postojat će postupak kojim ćete moći biti optuženi. Dakle, pitanje nije baš toliko čisto kao što bismo se mogli nadati.

Prvo poradimo na dobrovoljnoj rehabilitaciji. Ovisno o izvornom kaznenom djelu na koje ste skrenuli pozornost policiji, možda postoji način da se odgodi uhićenje / pojavljivanje do odvikavanja. Kao primjer, kao odvjetnik kaznene obrane, sklopio sam mnoge dogovore s tužiteljem kako bi moj klijent izvršio rehabilitaciju prije nego što se pojave. U tim je slučajevima ta osoba već otišla na rehabilitaciju, a mi smo izvještavali o njenom napretku.

Naravno, to će ovisiti o šansi za let. Je li to osoba koja predstavlja značajan rizik od bijega kako bi se izbjeglo kazneno gonjenje. Ako je to slučaj, tada će osoba kad se na njega sudi možda ustanoviti da je kaucija postavljena dovoljno visoko da će se morati predati sudu. Naravno, sudac će u svakom slučaju razmotriti operativne činjenice i može odrediti okolnosti odvikavanja.

Posljednje ažuriranje 08/01/2021

Komentiraj