Moj me dečko na rehabilitaciji nije zvao više od dva tjedna. Što da napravim?

U potpuno sam istoj situaciji. Moj dečko od 1 godine je na programu rehabilitacije 5 mjeseci. Tražila sam na internetu "kako se nositi sa nestalim dečkom koji je na rehabilitaciji", pronašla sam ovo. Toliko sam zabrinuta da mi se neće vratiti ili još gore da će se njegovi osjećaji promijeniti. I moja obitelj i prijatelji kažu mi da on nije taj za mene ako mi se ne vrati nakon svega što smo prošli. Najgore je što ovaj program rehabilitacije ne dopušta nikakav kontakt samo s njegovim terapeutom, što možete zamisliti vrlo čudno. Na Božić sve što sam želio bilo je vidjeti, zagrliti ili čak poslušati njegov glas, ali nisam dobio poziv, e-poštu, ništa. Na dan njegovog rođendana dopustili su mu da nazove mene i njegove roditelje, što je bio jedini put da sam čuo njegov glas od studenog. Ovo nije prvi put da sam mjesecima prošao bez da sam se čuo s njim, ali drugačije je u smislu da smo sada puno bliži. Puno sam više mentalno uključen. Nikad nisam toliko volio nekoga zbog čega se općenito toliko brinem + njegova me ovisnost čini još paranoičnijom. Znam da je na sigurnom, ali želim to čuti od njega. Čitajući da sam od vas znao da smo u istim cipelama. Imam toliko neriješenih problema da ih ne mogu iznijeti niti komentirati. Nedavno sam otišao u Alanon i premda mi je to posebno pomoglo oko samookrivljavanja, to mi je uopće olakšalo. Ako je išta bilo kada sam prisustvovao tom sastanku, shvatio sam koliko je to stvarno i kako će to biti kako će teći ostatak mog života. Jedva sam se tamo mogao održati na okupu. Volio bih da sve nas djevojke imaju način da se ohrabrujemo i odvraćamo pažnju od ovih užasnih misli dok naših voljenih nije bilo. Znam da ih drugi voljeni moraju nedostajati više, ali nedostatak vašeg partnera jednostavno nije usporediv, svatko se ima na koga osloniti, osim na nas, jer je ta jedna osoba na rehabilitaciji ... Sve što imamo su prijatelji koji uistinu ne razumiju zašto smo uopće još uvijek s tipom, zar ne?

Pročitao sam nešto što je druga osoba prokomentirala navodeći da će vaš odnos ovisan o zajednici otežati putovanje vašim dečkima na oporavak nakon što se on rehabilitira. Vjerujte mi ako ga podržavate i dajete mu malo vremena jer donekle ovisan ne bi smio stvarati ili prekidati vezu. Prošao sam to puno puta u tako kratkom razdoblju i nikada nisam bio problem njegovih recidiva, vjerojatno to nećete biti ni vi, pogotovo ako vam je toliko stalo do njega. Ne kažem da imam suodvisan odnos jer vjerujem da nemam, a vjerojatno ni vi ne biste ga inače čekali na rehabilitaciji. Znam da je to proturječno jer je on ovisnik, ali to pokazuje da ste spremni raditi za ovo poput njega. Pokušajte biti zauzeti i idite na alanonove sastanke koji vam pomažu da sve to razumijete.

Također su spomenuli da ne kontaktiranje s vama znači da je potpuno usredotočen na oporavak, što se definitivno slažem. Ne voli vas manje niti vam prestaje nedostajati, ali mora se usredotočiti. Nažalost, saznanje zbog toga ne čini nam uvijek bolje jer znamo da vam nije prioritet sranje. Znam da mnogi to ne žele priznati, ali naravno volimo biti nekome prioritet. U vezi u kojoj sam, kao i u vašoj, mi nemamo privilegiju koju ima većina djevojaka naših godina. Za razliku od naših prijatelja, dečki koji ih svakodnevno zovu, to ne razumijemo, također nemamo privilegiju biti mirni jer smo uvijek paranoični, uvijek ćemo sumnjati u njih, ne možemo im vjerovati u potpunost, moramo budite svjesni crvenih zastava, moramo biti hladni i nemilosrdni kad ih koriste, a ne možemo pušiti lonac ili piti. Ovo je samo popis dugih radnji i nedostataka koje imam u Alanonu. Bila sam razočarana, ali shvatila sam i da su u pravu. Na neki smo način „sebični“ jer ne možemo razmišljati o svojoj vezi u vremenima poput ovih. Obično ovo ne bi bila rasprava, ali ipak nas ovdje nazivaju sebičnima kad nedostaju vaši dečki. Ipak se ne osjećam loše jer sam sebična jer je naše pravo da želimo više od muškarca kojeg volimo. Nisu nas učili kako imati uspješnu vezu, a još manje onu s ovisnikom, pa nas čeka poprilična vožnja. Ovdje sam da bih ostao, ali ako se odluči vratiti drogama, neću to tolerirati i završit će našu vezu. Naravno da ću uvijek biti podrška kao njegovi prijatelji, ali nikad više kao djevojka. Predlažem da i svojoj lutki odredite svoje ograničenje. Možda ne mislite da trebate početi razmišljati na ovaj način, pa tako sam i ja jednom učinio, a zatim se opet našao u ovoj situaciji. Želim vam puno sreće sa sobom, svojim dečkom i vašom vezom.

Posljednje ažuriranje 15/12/2020

Komentiraj