Moj BMI je 25.1 što je jedva prekomjerno. Trebam li se zaista brinuti?

Zasad zanimljivi odgovori. Zauzimam malo drugačije stajalište. Radi otkrivanja trčim oko 40 kilometara tjedno.
Zapravo činjenica da postavljate pitanje indikativna je da možda niste zadovoljni svojom situacijom.

Svi donosimo odluke o životnom stilu. Spremni smo prihvatiti neke rizike i odlučujemo što je važno za naše tijelo.
Moja poanta je da vi donosite odluke. Imate mogućnosti.
Neki ljudi (poput mene) odluče da je radost u kondiciji (a ne težina) vrijedna ulaganja od 8 sati tjedno u trčanje. Kao posljedica toga trčanje mi je postalo najvažniji doprinos zašto volim život. Obožavam trčati.
Kao i za sve, za to je potrebno vrijeme i volja. Želim vam reći da možda niste istražili radost što ste uistinu u formi.
Trebate li biti zabrinuti? Pitanje je o čemu? O bolestima za trideset i 30 godina? O izgledu? O očekivanoj duljini života?
Jednom kad to saznate, pogledajte svoj život i shvatite kako najviše uživate. Razlučite između gledanja televizije ili vremena za vježbanje. Razlikovati između jedenja hamburgera ili salate.
Bilo koji izbor je u redu, ali savjetujem vam da razmislite o odabirima koje donosite i odaberete sve ono zbog čega se osjećate bolje.
Najveća zamka u koju upademo kad donosimo ove izbore je ono što ja nazivam izborom "najmanjeg otpora trenutka". Odlučili smo gledati televiziju (iako znamo da je prilično loša) jer je to najprikladnije u to vrijeme. Odlučili smo odugovlačiti jer je to najprikladnije u to vrijeme. Savjetujem da odabir napravite s dugoročnom perspektivom i postaje lakše donijeti izbor koji u to vrijeme može biti možda malo stresniji.

Još jedna ideja: Također možete razgovarati sa svojim izravnim srodstvom (možda starijim ljudima) i pogledati njihove izbore koje su donijeli u vezi s kondicijom (ili težinom). Ako donose slične odluke kao i vi i zadovoljni su svojim tijelom, vjerojatno imate još jedan pokazatelj koji je vaš najbolji izbor.

Posljednje ažuriranje 18/01/2021

Komentiraj