Moj BMI je 18, a prijatelji me zovu debelim. Sada sam zabrinuta za svoju figuru, mrzim sebe i želim BMI ispod 17 godina. Što da radim?

Prvo kreni OVDJE i IZRAČUNAJTE raspon vašeg BMI

Za informaciju, BMI je omjer između vaše težine i vaše visine. Neke zajednice imaju drugačiju tjelesnu građu, poput Azijata i Istočnih Indijanaca. Za njih se BMI ocjenjuje drugačije.

pogledajte ovu tablicu i pogledajte gdje vam je BMI

Pored težine, za vaše je zdravlje važno i mjesto gdje se nalazi tjelesna masnoća. Masnoća u trbuhu i oko njega štetna je za vaše zdravlje.

  1. Izmjerite opseg struka između dna donjeg rebra i vrha zdjelice.
  2. Izdahnite i pročitajte opseg struka.

BMI i opseg struka obično daju isti ishod. Ako to nije tako, zadržite rezultat opsega struka. Ovdje doista uzima u obzir dodatni zdravstveni rizik od puno trbušne masnoće. Masnoća oko trbuha lošija je za vaše zdravlje od masnoće na bokovima i zadnjici.

Ljudi koji se bave body buildingom i imaju mnogo mišića, mogu težinom mišića imati visok BMI (25-30). Dakle, iako ima dobar opseg struka. U ovom slučaju ne pada.

Imate li zdravu kilažu? Kako to radiš?

5 savjeta za održavanje zdrave težine

  1. Jedite raznoliko i ne uzimajte previše masti, šećera i alkohola. Izaberite svakodnevno iz svih dijelova Piramide.
  2. Jedite puno hrane s vlaknima, poput voća, povrća, integralnog kruha i krumpira. Sadrže mnogo zdravih hranjivih sastojaka i pružaju sitost.
  3. Miješajte dovoljno svaki dan, 45 minuta do sat vremena. Možete sa sportom, ali s aktivnim načinom života ide daleko. Na primjer, češće idite stepenicama umjesto dizalom, idite više voziti bicikl na posao ili u kupovinu.
  4. Dnevnikom hrane bolje razumijete ono što znate. Vođenje digitalnog dnevnika pokazuje koji proizvodi doprinose zdravoj prehrani, a koji ne. Možda vam džep 'automatski' otpadne.
  5. Redovito vaganje najlakši je način da provjerite ostaje li vaša težina dobra. Dovoljno je stajati 1 puta tjedno do 1 puta mjesečno na vagi. Raste u isto doba dana. Ako vam se težina poveća, ispravite tako što ćete jesti manje ili jesti i što više vježbati. Ili uzmite povremeni dan za ravnotežu.

Posljednje ažuriranje 14/12/2020

Komentiraj