Mogu li vas policajci uhititi po tjeralici ako se detoksicirate od droge u centru za detoksikaciju?

Tehnički da, ali praktički, ne.

Centri za odvikavanje uglavnom neće davati nikakve informacije o svojim klijentima. Ako nazovem rehabilitacijski centar i pitam postoji li određena osoba, neće mi reći. Također mi neće dopustiti da uđem u prostorije da razgledam oko sebe ili izvršim uhićenje. Dakle, iako ne postoji zakon koji me sprečava da izvršim takvo uhićenje, u stvarnosti to vjerojatno neću moći učiniti.

Ako potjeram osumnjičenog u centar za odvikavanje, mogao bih krenuti protiv volje administracije u iznimci "vruće potrage".

Kad bih razumno vjerovao da se u rehabilitacijskom centru "trenutno" događa neka opasna hitna situacija koja zahtijeva moju pomoć, tada bih mogao ući pod iznimkom "nužnih okolnosti".

Ako bih imao dobre dokaze da se određena tražena osoba nalazila u određenom odvikavanju, mogao bih dobiti nalog za pretres kako bih ušao u prostorije. Očito bi bile potrebne neke izvanredne okolnosti da me motiviraju na to. Neću prekinuti rehabilitaciju kako bih pokupio pacijenta ako se ne pojavi nalog za neko prometno kršenje.

Komentiraj