Mogu li smršavjeti jedući bilo što prema ayurvedi?

Zdravo,

Ne, ne možete izgubiti na težini jedući bilo što u skladu s bilo kojom mogućom znanošću!

Prema Ayurvedi, sve se temelji na doši, kao na primjer - ljudi koji žude za više slatkiša (Madhura Rasa) više su kaphaja prakruthi, ne mogu izgubiti na težini tako lako kao što su prakruthi.

U slučaju da netko tko traži smanjenje kilograma uvijek provjeri koliki je vaš BMI (indeks tjelesne mase) Izračunajte svoj BMI - standardni BMI kalkulator

Zatim u skladu s tim postavite trajanje da izgubite na težini, nemojte ciljati više od 3 kg mjesečno, ali uvijek pazite da održavate smanjenu težinu, što je vrlo važno, da ne gubite samo vodenu težinu tijela, koja dovodi do olova na bilo kakve zdravstvene probleme kasnije.

Pa kako ima smisla jesti bilo što što može imati za gubitak tjelesne težine, u tom slučaju jesti bilo što ili sve nikad ne bi natjeralo osobu da se udeblja.

Jednom kada postavite cilj i trajanje mršavljenja, postavite kalorije potrebne da vaše tijelo preživi, ​​preporučio bih 1500-2000 kalorija u žena, 2000-2500 kalorija u muškaraca da biste zadržali svoju trenutnu težinu, ako želite izgubiti na težini uvijek držite donju marginu.

Dakle, da biste dobili potrebne kalorije vrlo je važno ono što smo odabrali jesti, nemojte kažnjavati ili varati svoje tijelo, već pokušajte smanjiti maksimalni unos ugljikohidrata i davati kalorije samo u obliku proteina, zato odaberite povrće, proso, voće itd. Odaberite stabilnu hranu lokalne regije u kojoj živite i odgovarajuću količinu hrane koja vam je potrebna za dobivanje potrebnih dnevnih kalorija.

Nakon što dobijete ovaj set, slijedi postavljanje potrebnih vježbi prema unosu kalorija, tako da pravilnom prehranom i vježbanjem možete izgubiti kilograme, a ne jedući sve i svašta ili ništa.

Ayurveda preporučuje nekoliko tretmana kod pretilosti koji uključuju eksterne i interne procedure, a ime je nekoliko - virechana, vamana, basti, udwarthanam, dhara itd.

Ovi se tretmani mogu odabrati samo prema doši osobe i ako uopće postoji neki zdravstveni problem poput harmonske neravnoteže, u skladu s tim i metaboličke bolesti. Možete se sastati s bilo kojim ayurvedskim liječnikom i shodno tome planirati gubitak kilograma, uvijek pokušajte zadržati minimum lijekova (uključujući ayurvedu).

Hvala ti,

Posljednje ažuriranje 01/01/2021

Komentiraj