Mogu li raditi isprekidan post 6 dana u tjednu?

Vodio sam hranu dulje vrijeme (preko mjesec dana), kao i isprekidan post koji je trajao više od 6 godina.

Uvijek sam mrzio tradicionalni waterfasting iz nekoliko razloga:

Nitko se nikada ne brine zbog svojih elektrolita, što je glavni razlog što vas bole glavobolja, niska energija i opća letargija.

Također, kad postim vodu, otkrijem, to je sve što mogu učiniti taj dan. Ne mogu učiniti ništa što mi treba. Postajem hladan, jadan i kao što zna svatko tko je ikad postio više od 3 dana, dobivate ovaj pojačani njuh zbog kojeg želite jesti više.

Otada sam se poigrao s debelim postom, uzevši stranicu iz Davea Asprey-ovog "Rapid fast fast protokola" i uz nekoliko prilagodbi, smatram da mi to prilično dobro uspijeva.

Imam 1.5 litre vode koja podijelim 1 čajnu žličicu ružičaste hemalijske soli (natrij) i 1 čajnu žličicu nu-soli (kalij) s 1 pakiranjem čvrstog zaslađivača (potpuno prirodni aroma vode za prikrivanje pretjerano slane vode). 1 litre vode.

Ovo rješava moj problem s elektrolitima.

Dalje skuham neprobojnu kavu, koristim 2 žlice maslaca s travom (neslani), 1 žlica MCT ulja (generički najjeftinija vrsta na Amazonu), 1 žličica hidroliziranog kolaža, (nešto u vezi s teškim vrhnjem i mlijekom zajebava autofagiju što je glavni razlog postiš) s malom crticom mršave djevojke stevije (nije potrebno i želim se na kraju izvući iz ovoga, ali na ovom sam mjestu trenutno)

Pijem 3 šalice toga dnevno i 1.5 litre vode. Ovaj mi protokol omogućuje postupno dizanje utega u teretani i obavljanje poslova tijekom tjedna. Puno bolji od vodenog posta za produktivnost.

Nedjeljom započinjem s velikom salatom s maslinovim uljem i jabučnim octom, zatim 12 cijelih organskih jaja s crnim grahom, zatim 1 kilogram odreska i mrkve u travi, zatim 4 kilograma kuhanog batata na maslacu.

Nepotrebno je reći, jako se radujem nedjeljama lmao

U ponedjeljak se vraćaju 3 šalice kave i 1.5 litre vode.

Temeljito uživam u ovome jer mogu postići produktivnost, smršavjeti i osjećati se nevjerojatno dok postim.

Primijetit ću da želite jesti samo masnoću. Bilo koji protein ili ugljikohidrati zaustavit će vas od autofagije koja je glavni proces sagorijevanja masti.

Na ovom protokolu smanjim u prosjeku oko 5-6 kilograma svaki tjedan i osjećam se sjajno. Toplo bih preporučio svima.

Posljednje ažuriranje 26/11/2020

Komentiraj